“İŞİMİZ TEMİZ” PROJESİ İLE 31 BİN 500 MİKRO İŞLETMEYE EĞİTİM

“İŞİMİZ TEMİZ” PROJESİ İLE 31 BİN 500 MİKRO İŞLETMEYE EĞİTİM
Muğla’da yeme-içme sektöründen bin 500, konaklama sektöründen bin 500, ulaşım sektöründen bin 500 olmak üzere toplam 4 bin 500 mikro işletmeye ve toplamda ise 31 bin 500 mikro işletmeye toplum sağlığı açısından hayati önem...

Muğla’da yeme-içme sektöründen bin 500, konaklama sektöründen bin 500, ulaşım sektöründen bin 500 olmak üzere toplam 4 bin 500 mikro işletmeye ve toplamda ise 31 bin 500 mikro işletmeye toplum sağlığı açısından hayati önem taşıyan hijyenik koşulların oluşturulması ve işletilmesi amacıyla hijyen eğitimleri “İşimiz Temiz” projesi kapsamında düzenlenecek.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET’in iş birliği ile geliştirilen “İşimiz Temiz” projesi kapsamında Halk Eğitimi Merkezleri’nde eğitimler başladı.

“İşimiz Temiz” Hijyen Eğitimleri yeme-içme, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler başta olmak üzere hijyen konusunda normlarını yükseltmek isteyen tüm diğer işletme sahipleri ve çalışanlarına ücretsiz olarak sunuluyor.  İşletmelerin hijyen kapasitelerini ve tercih edilebilirliklerini artırmak ve gelirlerini yükseltmek için başlatılan projenin ilk yılında pilot olarak seçilen Antalya, İzmir ve Muğla’da eğitimlere başvurular devam ediyor.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET’in iş birliği ile hayata geçirilen İşimiz Temiz projesi’nin eğitimleri başladı. İşletme sahipleri ve çalışanları İldeki Halk Eğitimi Merkezleri’ne giderek kayıt olabilecekleri gibi aynı zamanda e-devlet sistemi üzerinden online kayıt olabiliyor.

Muğla KGK Kurulu Başkanı Mehtap Şeniz Çahan; “İlimizdeki tüm işletmelerimizi ve çalışanlarını İşimiz Temiz Hijyen Eğitimlerine katılmaya davet ediyorum. Eğitimler sonunda esnafımız temizlik ve hijyen normlarını geliştirerek tüketicilerin beğeni ve takdirini kazanacaktır. Proje’nin ilimizde başlamasından büyük memnuniyet duyuyorum. Bu projeyle ilimizde temizlik ve hijyen konusunda bir seferberlik başlatmış bulunuyoruz.” dedi.

Projesi ile ilgili yapılan bilgilendirmede ise şu ifadelere yer verildi:

“İşimiz Temiz Hijyen Eğitimleri yeme-İçme, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki Mikro İşletmeler başta olmak üzere hijyen konusunda normlarını yükseltmek isteyen tüm diğer işletme sahipleri ve çalışanlarına ücretsiz olarak sunuluyor. Eğitim sonunda alınacak Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesine ek olarak talep eden kursiyerlere Europass Sertifika eki de verilecek. Böylece bu belgeye sahip olan kişiler ömür boyu geçerli mesleki eğitim yeterliliği ve Europass Sertifika Eki ile Avrupa ülkelerinde iş başvurusu yaparken bir adım öne geçebilecek. İşimiz Temiz Projesi kapsamında İzmir’de yeme-içme sektöründen 6 bin, konaklama sektöründen 6 bin ve ulaşım sektöründen 6 bin olmak üzere toplam 18 bin, Antalya’da yeme-içme sektöründen 3 bin, konaklama sektöründen 3 bin ve ulaşım sektöründen 3 bin olmak üzere toplam 9 bin ve Muğla’da ise yeme-içme sektöründen bin 500 konaklama sektöründen bin 500 ve ulaşım sektöründen bin 500 olmak üzere toplam 4 bin 500 mikro işletmeye ve toplamda ise 31 bin 500 mikro işletmeye toplum sağlığı açısından hayati önem taşıyan hijyenik koşulların oluşturulması ve işletilmesi amacıyla hijyen eğitimleri düzenlenecek. 3 farklı sektöre özel hijyen eğitimleri ve diğer proje uygulamaları pilot iller olan İzmir, Antalya ve Muğla’dan başlarken tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılması hedefleniyor.”

 

Bu haber toplam 405 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.