İşimiz Temiz Projesi Tanıtıldı

İşimiz Temiz Projesi Tanıtıldı
Muğla Valisi Orhan Tavlı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Opet firmasının desteğiyle geliştirilen “İşimiz Temiz Proje’nin...

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Opet firmasının desteğiyle geliştirilen “İşimiz Temiz Proje’nin tanıtım toplantısına katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) bağlı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Şeniz Çahan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından “İşimiz Temiz Projesi” ile ilgili sunum gerçekleştirilerek, projenin detaylarını aktardı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Opet firmasınca da desteklenen “İşimiz Temiz” Projesi ile hizmet sektöründeki mikro işletmeler için hijyen odaklı eğitim programları oluşturarak tüm Türkiye’de temiz, hijyenik, sağlıklı hizmet sunan işletmelere sahip olunması amaçlanıyor.

Proje kapsamında pilot il olarak seçilen İzmir, Antalya ve Muğla’da 31 bin 500 işletmeye hijyen eğitimi verilecek. Muğla’da ise yeme içme sektöründen bin 500, konaklama sektöründen bin 500 ve ulaşım sektöründen bin 500 olmak üzere toplam 4 bin 500 mikro işletmeye toplum sağlığı açısından hayati önem taşıyan hijyenik koşulların oluşturulması ve işletilmesi amacıyla hijyen eğitimleri düzenlenecek.

Mikro işletme olarak adlandırılan, yıllık çalışan istihdamı 10 kişiden az olan, yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri ise 3 milyon TL’yi aşmayan işletmelerin hijyen kapasitelerinin arttırılması ve işlerinden duydukları memnuniyetle birlikte gelirlerinin yükselmesi hedefleniyor.

İşimiz Temiz Projesi Eğitim programlarının Halk Eğitimi Merkezi eğitmenleri tarafından MEB’in online eğitim platformu kanalıyla mikro işletmelerle buluşturulacağı, turizm potansiyelinin yüksek olduğu Muğla’da pilot olarak başlatılan projenin toplumda farkındalık oluşturarak hizmet sektörüne dahil olan yeme- içme, konaklama ve ulaşım alanında faaliyet gösteren mikro işletmelerin öne çıkmalarına destek vereceği ifade edildi.

Bu haber toplam 291 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.