İşitme Engelliler Hentbol Erkekler Şampiyonu belli oldu

İşitme Engelliler Hentbol Erkekler Şampiyonu belli oldu
Muğla’nın Köyceğiz İlçesinde 07-10 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılan İşitme Engelliler Hentbol Erkekler 1. Ligi 2020-2021 sezonu müsabakaları sonuçlandı. 10 Nisan 2021 tarihindeki final karşılaşmasının sonunda Çorlu...

Muğla’nın Köyceğiz İlçesinde 07-10 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılan İşitme Engelliler Hentbol Erkekler 1. Ligi 2020-2021 sezonu müsabakaları sonuçlandı. 10 Nisan 2021 tarihindeki final karşılaşmasının sonunda Çorlu İşitme Engelliler Trakya SK ligi birinci sırada bitirerek şampiyon oldu.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Köyceğiz Spor Salonunda yapılan müsabakalarda Çorlu İşitme Engelliler Trakya SK, İstanbul Sessizler SK, Eskişehir İşitme Engelliler Kulübü, İstanbul Anadolu İESK ve Denizli İşitme Engelliler Kulübü karşı karşıya geldi. İzmir Sağırlar GSK sporcularının Kovid testleri pozitif çıktığından müsabakalara katılmayarak hükmen yenik sayıldılar. Finalde karşı karşıya gelen Çorlu İşitme Engelliler Trakya SK, İstanbul Sessizler SK’yı 25-24 yenerek 10 puanla şampiyon oldu. Çok çekişmeli geçen karşılaşmanın ilk yarısında İstanbul Sessizler SK, Çorlu İşitme Engelliler Trakya SK’nün 13-12 önünde tamamlarken ikinci yarısında Çorlu İşitme Engelliler Trakya SK maçtan galip ayrılmayı başardı. Buna göre müsabakalar sonucunda takımlar aşağıdaki puanları alarak ligi tamamladılar:

  1. Çorlu İşitme Engelliler Trakya SK: 10
  2. İstanbul Sessizler SK: 8
  3. Eskişehir İşitme Engelliler Kulübü: 6
  4. İstanbul Anadolu İESK: 4
  5. Denizli İşitme Engelliler Kulübü: 2
  6. İzmir Sağırlar GSK: 0

Sıralamada ilk 3’e giren takımlara kupa ve madalyaları Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kitır, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Köyceğiz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Kaleli ve protokol tarafından düzenlenen törenle verildi.

 “SPORA ENGEL YOK”

Ödül töreninin ardından Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, yaptığı konuşmada “Sporcularımızın bu çekişmeli mücadelesi, sporun hayatın tüm zorluklarına göğüs germede ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha göstermiş oldu. Spora engel olmadığını, sporcularımızın buradaki güzel mücadelesiyle görmüş olduk. Ben de sporcularımızı canı gönülden tebrik ederken sporun hayatlarından eksik olmamasını, tüm engelleri sporun da yardımıyla daha kolay geçmelerini diliyor, müsabakalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 302 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.