İŞKUR’dan istihdam tespiti

İŞKUR’dan istihdam tespiti
İŞKUR Muğla’da Bin 20 işyerini ziyaret ederek, eleman ihtiyaçlarını tespit etti. İstihdam tespitlerinin yer aldığı raporda, en çok eleman temin etmek...

İŞKUR Muğla’da Bin 20 işyerini ziyaret ederek, eleman ihtiyaçlarını tespit etti. İstihdam tespitlerinin yer aldığı raporda, en çok eleman temin etmek isteyen birimler açıklandı.

İŞKUR’un raporuna göre; piyasanın önde gelen faaliyetleri Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri, Toptan ve Perakende Ticaret ve İmalat sektörleri yer alıyor.

Muğla genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinin; 2016 yılında 19 bin 926 ile açık iş talebi olduğu tespit edilmiştir. Muğla ilinin açık iş oranı %2,4 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör %6,3 ile Su Temini; Kanalizasyon, Atık Yönetimi ve İyileştirme Faaliyetleri oldu.

Bunu yüzde 3,9 ile İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri ve yüzde 3,8 ile Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri takip ediyor.

Bu açık iş oranı Muğla ili ortalamasının üzerinde olan üç sektör aynı zamanda en fazla açık işi olan iş yerleri. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri, Fiziki ve Bedensel Yeterlilik, Yeterli Mesleki / Teknik bilgi ve Tecrübe ve Yabancı Dil’dir. Muğla ilinde işverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR aracılığı ile aranıyor.

Yine İŞKUR’un raporuna göre Muğla’da, en çok eleman temininin güçlük çektiği birimler de yer aldı. Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin %24,7’sinde eleman temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen Garson (Servis Elemanı),Özel Güvenlik ve Koruma Meslek Elemanı, Bulaşıkçı, Resepsiyon Görevlisi(Ön Büro Elemanı),Servis Komisi ve Kat Hizmetleri Elemanı meslekleridir.

Muğla ili genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde %11,9’luk istihdam artışı bekleniyor. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 2,5 oranında artmasını öngörülüyor. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler; Konaklama ve Yiyecek Hizmetleri Faaliyetleri , İmalat ve Toptan ve Perakende Ticaret ’tir. Garson(Servis Elemanı) mesleğinde istihdam artışı beklenirken Beden İşçisi

( İnşaat) mesleğinde istihdam azalışı bekleniyor.

Bu haber toplam 734 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.