Islah OSB Çalışmaları Masaya Yatırıldı

Islah OSB Çalışmaları Masaya Yatırıldı
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın çarpık sanayileşmeye dur demek için başlattığı Islah OSB çalışmaları, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) tarafından düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.MUTSO Yönetim Kurulu...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın çarpık sanayileşmeye dur demek için başlattığı Islah OSB çalışmaları, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) tarafından düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, sanayi kuruluşlarının yoğun olduğu bölgelerin ıslah OSB ilan edilebilecek olmasının bölge sanayicilerine çok büyük avantajlar sağlayacağına dikkat çekti.

Devlet kurumları açısından, planlı ve düzenli sanayi bölgelerinin ortaya çıkarılması ve uygun sanayi parsellerinin oluşmasıyla, kayıt dışı sanayi faaliyetlerinin ortadan kaldırılarak tam kontrolünün sağlanması için çıkarılan bir kanun kapsamında bulunan Islah OSB çalışmaları, Muğla Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda ele alındı.

MUTSO Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya, Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Muğla Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Levent Ünver, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan, Yatırım İzleme Müdürü Hasan Cahit Tüfekçi, Şehir Plancısı Ali Özden Gürbüz,  Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı teknik ekibi katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Islah OSB çalışmalarının, Türk sanayisinin geleceği için çok önemli bir adım olduğuna vurgu yaptı.

Sanayi kuruluşlarının yoğun olduğu bölgelerin Islah OSB ilan edilebilecek olmasının bölge sanayicilerine çok büyük avantajlar sağlayacağına dikkat çenek Başkan Ercan, “Islah OSB ilan edilecek bölgedeki sanayici her şeyden önce çok daha uygun fiyata enerji kaynaklarına ulaşabileceği gibi aynı zamanda OSB ilan edilecek bölge sanayicisi zamanla çok daha iyi yollara kavuşacak. Yani bu OSB’ler sanayicisine hizmet getirecek. Suyunu getirecek, yol bakımlarını zamanında yapacak, altyapısını güçlendirecek, sanayicinin ihtiyaç duyduğu bütün olanakları sağlayabilecek. Bunun yanında OSB’ler sayesinde sanayiciler kendi kendilerini yönetme fırsatı da bulmuş olacak.  Islah OSB’LER ülkemizde sanayinin geleceği için büyük önem arz ediyor. Bu çalışmada maksat Türk sanayisine hizmet etmektir. Bu nedenle sanayicilerin bir araya gelmesi sağlanmalı. Bu beraberlik sağlanırsa birçok başarının da geleceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 478 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.