İstifa Etmesine Rağmen Disipline Verildi

İstifa Etmesine Rağmen Disipline Verildi
SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın sevilen oyuncusu Gülnihal Demir’in oğlu Yiğit Dören, 31 Mart yerel seçimlerde ‘bağımsız adayı desteklediği için’...

SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın sevilen oyuncusu Gülnihal Demir’in oğlu Yiğit Dören, 31 Mart yerel seçimlerde ‘bağımsız adayı desteklediği için’ üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nden aylar sonra savunması istendi. Bunun üzerine savunmayı kabul etmeyen Dören, üyesi olduğu partiden istifa etti.

Muğla’da Şaka Dükkânı işletme sahibi, aynı zamanda sevilen oyuncu Gülnihal Demir’in oğlu olan Yiğit Dören, 31 Mart yerel seçimlerde ‘bağımsız adayı desteklediği için’  üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçimden aylar sonra savunması istendi. Bunun üzerine ‘savunma’ kelimesini kabul etmeyen Dören, benden savunma değil açıklama isteselerdi açıklamamı yapardım fakat savunma kelimesini kabul etmiyorum, diyerek üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nden e-devlet üzerinden istifa etti.

Daha sonra gazetelerde çıkan haberler üzerine Cumhuriyet Halk Partisi konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Yiğit Dören’in üyeliğinin devam ettiği iddia edilerek disipline verildiği belirtildi.

CHP’nin açıklamasında; “Muğla ili Menteşe ilçesinde Yiğit Dören isimli vatandaş bazı basın yayın organlarına açıklama yaparak Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiği halde kendisinin disiplin kuruluna sevk edildiğini hakkında disiplin soruşturması yapıldığını açıklamıştır. Yiğit Dören ile ilgili disiplin işlemi Menteşe İlçe Başkanlığımız tarafından yazılı savunması istenerek yapılmış, 10.10.2019 tarihinde yönetim kurulu kararı ile tedbirli olarak il disiplin kuruluna sevki istenmiştir. 01.11.2019 tarihli il yönetim kurulu toplantımızda Yiğit Dören disiplin kuruluna sevk edilmiş hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır. Yiğit Dören bu tarihte hala parti üyesidir. Disiplin kuruluna sevk edildiğine dair yazı da 04.11.2019 tarihinde adresine gönderilmiştir. Basında iddia ettiği gibi 1 ay öncesinden değil 02.11.2019 tarihinde e-devlet üzerinden istifa etmiş, Genel merkezimize, il ve ilçe başkanlığımıza bildirilen herhangi bir istifa dilekçesi bulunmamaktadır. Partimize 02.03.2011’de üye olan Yiğit Dören partimizin üyelik sisteminde hakkında disiplin soruşturması devam etmesi nedeni ile tedbir konmasına rağmen üyelik bilgileri üyelik sisteminde tedbir- düşmüş üye olarak kayıtlıdır” denildi.

“Oy Verdiğim Yerel Yönetim, Muğla’yı Kötüye Götürüyorsa Sessiz Kalmak Zorunda Değilim”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin basın açıklamasının ardından Muğla Gazetesi’nde konuşan Yiğit Dören; “ En başta CHP’nin 01.11.2019 da aldığı karardan benim haberim yok. ‘Disiplin kuruluna sevk edildiğine dair yazı da 04.11.2019 tarihinde adresine gönderilmiştir’ denilen olayda bana ulaşan bir yazı yok. Ki bu yazı resmi bir yazıdır. İadeli taahhütle gönderilmesi gerekir. Eğer, bu belgenin benim elime ulaştığına dair bir belgeleri varsa lütfen benimle de paylaşsınlar. Ben 2 Kasım’da parti üyeliğimi e- devlet üzerinden sonlandırdım. Bana yazı göndermişler ama bu yazının tarihi 2 Aralık.  Ben zaten 2 Kasım’da istifa etmişim. Olayın üzerinden 1 ay sonra bana yazı gönderiyorlar. Yerel seçimlerde başka adayı desteklediğimi hiçbir zaman inkâr etmedim. Benim bir vatandaş olarak, gelip benimle birebir sorup sorun çözmeye çalışamadılar. Ben savunmayı yazmadım. Gittim, istifa ettim. Bana açıkla deseler açıklardım. Ama ben savunma kelimesini kabul etmiyorum. Benden savunma istemek yerine sorunun köküne inip esnafın sorunlarını dinleselerdi bunların hiçbiri olmazdı. Bana disiplin kuruna gönderildiğime dair gelen yazının ardından bende 4 sayfa bir açıklama metni yazdım. İstifa ettiğime dair ekran görüntüleri var. CHP’nin sistemiyle ilgili bir sorunu varsa bu beni ilgilendirmez. Kendilerini aklamak için basın açıklaması yaptılar” dedi.

“Benim Amacım Reklam Değil”

Basında yer alan haberlerden dolayı amacının reklam olmadığını vurgulayan Yiğit Dören; “ Başka bir adayı destekledim. Çünkü zamanında benim de oy verdiğim yerel yönetim Muğla’nın standartlarına etkiliyorsa daha da kötüye götürüyorsa ben buna sessiz kalmak zorunda değilim. Madem böyle bir şey var savunmayı seçimden önce isteselerdi. Seçimin üzerinden kaç ay sonra benden savunma istemek, iş yapmış olmak için iş yapmak. Onların benden savunma olarak başka adayı desteklediğime dair savunma istinaden bende vermiş olduğum 4 sayfalık yazının açıklamasını istiyorum vatandaş olarak” dedi.

“Bir Partinin İl Başkanı Kaybettiği Seçmenle Değil Kazandığı Seçmenle Gündeme Gelmeli”

Amacının reklam olmadığını dile getiren Dören; “Benim amacım reklam yapmak değil. Keşke kendilerini aklamak yerine hatalarını telafi etmeye çalışsalar. Sizi tekrar kazanmak istiyoruz diye yaklaşsalardı daha farklı olurdu. Bir partinin il başkanı kaybettiği seçmenle gündeme gelmemeli. Kazandığı seçmenle gündeme gelmeli. Ben altı okun değerlerini sorgulatmam kimseye. Çünkü her şey den önce Kemalist’im ben. Yollar diğer illerde genişletilirken neden Muğla’da daraltılıyor. Ambulansın geçebileceği tek bir sokak yok. Biz hizmet yapmaları için seçtik bu yönetimi. Yanlışlarını görsünler. Artık vatandaşlar, onları dinleyebilecek yönetim istiyor. Oy istemek dışında hangisinin esnaflarla çay, kahve içtiğini gördünüz? CHP için yıllarca bende mücadele ettim ama gelinen durum zarar görmeye başladı. Bu da yönetimsel hatalardan dolayı.  Yapamadıkları görevlerden dolayı bu isyanım” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 936 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.