İstihbarat Müdürü ByLock’tan tutuklandı

İstihbarat Müdürü ByLock’tan tutuklandı
Muğla il Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü yaparken açığa alınan Atilla A. ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle Terörle Mücadele...

Muğla il Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü yaparken açığa alınan Atilla A. ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan Eski İstihbarat Şube Müdürlüğü Atilla A tutuklanarak cezaevine gönderildi.Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Muğla Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 15 Temmuz sonrası da İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan, ardından FETÖ bağlantısı ortaya çıkınca KHK ile meslekten ihraç edilen Atilla A. gözaltına alındı.  Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Savcılık talimatı ile gözaltına alınan eski İstihbarat Şube Müdürü Atilla A., 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Eylül ayına kadar bu görevini sürdürürken, FETÖ bağlantısı tespit edilerek KHK ile meslekten ihraç edilmişti. Atilla A. ile ilgili Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün gizli haberleşme sistemi ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilirken, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Eski İstihbarat Şube Müdürü Atilla A.’nin savcılıkta ‘itirafçı’ olma talebi kabul edilmedi. A.’nın görev yaptığı süreçte çok sayıda mağduriyet yarattığı iddiası ile itirafçılık talebi kabul edilmedi ve sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 1974 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.