İstihdam Kurulu Toplandı

İstihdam Kurulu Toplandı
İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu’nun 2017 yılı ikinci olağan toplantısı Muğla ValisiAmir Çiçek başkanlığında gerçekleştirildi.Valilik 75. Yıl...

İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu’nun 2017 yılı ikinci olağan toplantısı Muğla ValisiAmir Çiçek başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Amir Çiçek’in yanı sıra Vali Yardımcısı BayezitBestami Alkan, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı.

Vali Çiçek toplantıda yaptığı konuşmada, devletin ve hükümetin uygulamaya koyduğu destek ve teşvik programları ile işsizliğin en aza indirilmesinin hedeflendiğini, Muğla’da da işsizlik oranını en aza indirgemek için yürütülen çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerinin altını çizdi.

İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulunda alınan kararların uygulandığını ve kurulda alınan kararların isabetli olduğunu belirten Vali Çiçek, “Muğla’da %7,3 olan işsizlik oranı Türkiye ortalamasının altındadır. Ama biz bununla yetinmeyerek, bu oranı daha alt seviyelere indireceğiz. Amacımız; çalışanların niteliklerine uygun işlerde çalışmalarını sağlamak, işverenlerin de kalifiye işçi çalıştırarak istihdama ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını desteklemek” dedi.

Muğla’da turizm, tarım, sanayi ve madencilik sektörlerinde istihdam alanları oluşturduklarını söyleyen Vali Çiçek, kurslarla ve meslek liselerinde açılan bölümlerle bölgenin ihtiyaç duyduğu iş alanlarını karşıladıklarını çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği konusunun ilk günden beri üzerinde durduklarını belirten Vali Çiçek, “Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız, İŞKUR Müdürlüğümüz, Ticaret ve Sanayi odalarımız, sivil toplum kuruluşları ile birlikte Muğla’da istihdam seferberliği çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 687 sayılı KHK ile başlatılan istihdam seferberliği kapsamında hedefimiz 30 bin kişinin bu teşvikten faydalanmasını sağlamak. Bu güne kadar yürütmüş olduğumuz çalışmalar neticesinde özel sektörde 258’i engelli olmak üzere 14 bin 885 kişi bu teşvikten faydalandı. İnanıyorum ki yılsonuna kadar bu rakam daha da artacak.” dedi.

Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalardan bahseden Vali Çiçek, şu açıklamalarda bulundu:

“Mesleki eğitim ve istihdam teşviki de olan İşbaşı Eğitim Programından 2 bin 533, Girişimcilik Eğitim Programından 580, Mesleki Eğitim Kursundan 427 ve Toplum Yararına Program kapsamında 2 bin 275 olmak üzere toplam 20 bin 700 vatandaşımıza istihdam sağlanmıştır. İlimizin hedefi olan 30 bin ek istihdam hedefinin %70’ini gerçekleştirdik.”

Toplantı, gündem maddelerini görüşülmesinin ardından sona erdi.

Bu haber toplam 711 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.