İstihdam ve Kariyer Bodrum’da Tartışıldı

İstihdam ve Kariyer Bodrum’da Tartışıldı
FERDİ YAVUZ- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde girişimcilik kavramı temelinde ‘istihdam ve kariyer’ konularının tartışıldığı ‘Uluslararası...

FERDİ YAVUZ- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde girişimcilik kavramı temelinde ‘istihdam ve kariyer’ konularının tartışıldığı ‘Uluslararası Girişimcilik, İstihdam ve Kariyer Kongresi’ Bodrum’da düzenlendi. Kongrede bir konuşma yapan MSKÜ Rektörü Hüseyin Çiçek; “Üniversiteler olarak devletimizin desteğini arkamızda hissediyor, hiçbir ekonomik tehdide boyun eğmeden dimdik ayakta duran bir Türkiye inşa etme gayretiyle çalışıyoruz. ” Dedi.

İstihdam ve Kariyer Bodrum’da Tartışıldı

Muğla’daki kurum ve kuruluşların desteklediği kongre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Girişimcilik ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü ve Girişimcilik Topluluğu iş birliğinde gerçekleşti.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Girişimcilik, İstihdam ve Kariyer Kongresi, Bodrum’da gerçekleşti. Kongrenin ana teması “nitelikli girişimcilik, nitelikli istihdam ve nitelikli işsizlikle mücadele” olarak belirlendi. Kongreye 10 ülkeden 56 üniversite ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan katılan araştırmacılar, 133 tam metin bildiri ve 6 adet poster bildiri sundu ve iki farklı panelde 8 panelist, “girişimcilik, istihdam ve kariyer” ile ilgili konuları tartıştı.

İstihdam ve Kariyer Bodrum’da Tartışıldı

Çiçek “ ’Girişimciliğin ve Yeniliğin Üssü’ Olmak En Asli Milli Sorumluğumuz Olmalıdır”

Kongrenin ikinci gününde katılımcılara yönelik konuşma yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek; “Dünya son yüzyılda küresel bir köye dönüşüyor ve her yenilik hızla yayılarak insan yaşamını çepeçevre sarıyor. Önceden sömürdükleri bölgelerin kaynaklarına el koyan ülkeler bugün yeni teknolojiler ve fikirler ile aynı egemenliği sürdürmek istemektedir. İşte bu nedenle, “Girişimciliğin ve Yeniliğin Üssü” olmak en asli milli sorumluğumuz olmalıdır! Nitekim yakın gelecekte Ülkemizin hızla teknoloji ve yenilik ihraç eden konuma yükselmesi en büyük arzumuzdur. Üniversiteler olarak devletimizin desteğini arkamızda hissediyor, hiçbir ekonomik tehdide boyun eğmeden dimdik ayakta duran bir Türkiye inşa etme gayretiyle çalışıyoruz. ” Dedi.

Öte yandan koordinatörlüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi RektörüHüseyin Çiçek ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Famil Şamiloğlu’nun düzenleme kurulu başkanlığını İİBF Öğretim üyesi Mehmet Marangoz’un yaptığı 4. Uluslararası Girişimcilik, İstihdam ve Kariyer Kongresi, başta TÜBİTAK olmak üzere, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO), Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Bodrum Belediyesi, Milas Belediyesi, Bodrum Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) ve PEGEM Akademi Muğla’nın destek ve katkıları ile gerçekleşti.

Bu haber toplam 448 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.