İstihdam'da Türkiye Birincisi Olduk

İstihdam'da Türkiye Birincisi Olduk
Muğla Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü İlyas Sarıyerli Fethiye’yi ziyaret etti. İş-Kur Fethiye şubesi ile Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar odasını ziyaret eden İlyas Sarıyerli; girişimcilik eğitimi alan kursiyerlerle görüştü...

Muğla Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü İlyas Sarıyerli Fethiye’yi ziyaret etti. İş-Kur Fethiye şubesi ile Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar odasını ziyaret eden İlyas Sarıyerli; girişimcilik eğitimi alan kursiyerlerle görüştü ve basın mensuplarına İş-Kur’un yeni projeleri hakkında bilgi verdi. İşkur İl Müdürü İlyas Sarıyerli istihdama yönelik yeni projeler hakkında bilgi vererek; kadın ve genç istihdamında Muğla olarak Türkiye birincisiyiz. İşsizliği azaltmak ve kendi işini kuracak olan girişimcilere destek olmaya devam edeceğiz” dedi. T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İşkur Genel müdürlüğünün 3 yeni projesi hakkında bilgi veren Sarıyerli “kadınlarımıza günde 70 TL. yevmiye ve bir çocuk için ayda 400 TL. kreş parası, gençlerimizi işe alan işverenlere de ilk üç ayda maaşın % 50’ni ve akabinde bir yıl çalıştırırsa da maaşının % 25’ini ödüyoruz” dedi.

Girişimcilik eğitimini ziyaret eden Sarıyerli daha sonra basın mensuplarına İş-Kur Muğla İl Müdürlüğünün çalışmaları ve yeni projeler hakkında bilgi verdi. İlyas Sarıyerli açıklamasında “Bugün İş-Kur Muğla il yönetimi olarak Fethiye’deyiz. Bu değerli günümüzü Fethiye’ye ayırdık, tüm hemşerilerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. İş kur hizmet merkezimizin açılışın 4’ncü yılını doldurduk ve 5 yılına gireceğiz. Bu süre içerisinde gerçekten başarı üzerine başarı sergiledik. Geçen yıl Fethiye’mizde de; üniversitemizle birlikte girişimcilik eğitimleri düzenlemiştik. İş kur genel müdürümüzün teşrifleriyle şu anda da girişimcilerimizle beraberiz. Yaptığımız çalışmalar her zamanki gibi en iyisi oluyor ve iş olarak karşımıza dönüyor. Geçen sene Sayın Cumhurbaşkanımız himayelerinde ilimizde de Sayın Valimiz nezaretinde yürüttüğümüz milli istihdam seferberliğinde işveren başına +3.5 kişilik istihdamla Türkiye birincisi, genel istihdamda da Türkiye 5’ncisi olmuştuk ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tebrik edilmiştik. Elbette bunda Fethiye, Seydikemer bütün ilçelerin ve esnafların da katkısı var” dedi.

3 tane yeni projemiz var” diyen Sarıyerli “Birisi “İşte Anne” projemiz. Bütün annelerimize sesleniyorum annelerimiz bizden kurs aldıklarında günlük 70 lira kendilerine yevmiye veriyoruz. Genel sağlık sigortalarını karşılıyoruz. Sayın bakanımız bu projeyle çok yakından ilgilendi. Annelerimize tekrar sesleniyorum hem bir iş meslek öğrenecekler ve iş hayatına atılmış olacaklar, hem de sigortaları yatacak. İkincisi ise “İşe İlk Adım” projesi bu da gençlerimize yönelik. Sevgili genç kardeşlerimiz İşkur’umuza geliniz; iş öğrenin, bakın, araştırın bizde sizin elinizden tutalım. Özellikle ön lisans ve lisans mezunu gençlerimiz iş bulamadıklarından yakınıyorlar. İşletmelerde iyi bir iş bulamamaktan yakınıyorlar. Burada iki tarafa da çok yararımız dokunmakta. Devletimiz bir de şöyle bir proje gerçekleştirmiş; İlk 3 ay boyunca işletmenin çalışanına verdiği ücretin yüzde 50’sini biz vereceğiz. İstihdam 1 yıl devam ettiği taktirde de maaşının yüzde 25’ini biz ödeyeceğiz. Bu gençlerimize üretim yapmaları için doğrudan bir teşvik olmaktadır. Üçüncüsü ise “Bakım Desteği” projesidir. İmalat sektöründe nitelikli iş gücü bulunamıyor. Kadınlarımız küçük çocukları olduğu için bu sektöre girmekten korkuyorlar. Eğer çocukları 1 ile 5 yaş arasında ise sadece 1 çocukta geçerli olacak şekilde, devletimiz 400 TL. kreş bakım ücreti ödüyor. Çalışmak isteyip çocuklarından dolayı sıkıntı çıkan bayanl arımız bize gelsinler ve devletimizin bu haklarından yararlansınlar. Kapımız herkese açık. İşkur’un imkanlarından faydalanmak isteyen herkes gelsin bizden bilgi alsın” dedi.

Bu haber toplam 459 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.