İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anıldı

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anıldı
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenerek,  Menteşe 75....

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenerek,  Menteşe 75. Yıl Fen Lisesi tarafından hazırlanan program sunuldu.

Neval Çolak

Muğla Valiliği tarafından, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte Menteşe 75. Yıl Fen Lisesi öğrencileri tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma program sunumu gerçekleştirildi. Programa, Muğla Valisi Esengül Civelek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Baro Başkanı Cumhur Uzun, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anıldı

“İstiklal Marşı’nı haykırarak, tüm dünyaya okumaya devam edeceğiz” diyenMenteşe 75. Yıl Fen Lisesi Müdürü Mustafa Özpoyraz, “Her karışı şahadet ile şahit kılınmış bu vatan toprağı üzerinde yaşayan, onurlu Türk milleti atasının kutsal emanetini çiğnetmeyecek, armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti devletini ilelebet muhafaza edecek ve yüceltecektir” dedi.

Özpoyraz konuşmasına şöyle devam etti: “Biliriz ki bize emanet edilmiş en kıymetli hazine vatanımız, bayrağımız ve bağımsızlığımızdır. Bu emanetler bize onur olmuş, namus olmuş, şeref olmuştur. Uğruna can vermenin yarışına girmiş nice koç yiğitler, and içmiş nesiller, kahramanlık destanlarıyla yazmışlar şanlı tarihimizi. Bin yıldır bir milletin vatanına vereceği en kıymetli varlığı, kendi canından kıymetli, evladı şahadete yürürken, ‘vatan sağ olsun’ diyen babaların ve anaların kanayan yüreğine, verilecek en büyük armağandır İstiklal Marşı. Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, hiç durmadan yürüyeceğimize and içtik. Vatanımızı savunup, şanlı Türk bayrağını göklerde dalgalandırırken, İstiklal Marşı’mızı haykıra haykıra, tüm dünyaya okumaya devam edeceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan İdlib’e şahadete yürüyen kahraman askerlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Vatan sağ olsun.”

Konuşmanın ardından İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilereprotokol tarafındanplaket takdimi yapıldı.

Bu haber toplam 460 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.