İşyerlerinin çalışma saatleri değişti

İşyerlerinin çalışma saatleri değişti
Yeni normalleşme dönemine geçişle birlikte marketlerin çalışma saatlerinde de değişikliğe gidildi. İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği "İşyerlerinin Çalışma Saatleri" konulu genelge ile marketlerin çalışma saatlerindeki...

Yeni normalleşme dönemine geçişle birlikte marketlerin çalışma saatlerinde de değişikliğe gidildi. İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği "İşyerlerinin Çalışma Saatleri" konulu genelge ile marketlerin çalışma saatlerindeki değişikliği duyurdu.

Sinem Korkmaz

Market ile bakkaların açılış ve kapanış saatleri İçişleri Bakanlığı genelgesi ile duyuruldu. 2 Mart'ta başlayan normalleşme ile beraber, düşük, orta ve yüksek risk grubundaki market, manav, kasapların çalışma saatleri güncellendi. Muğla İl Hıfzıssıhha Meclisi Kurul kararına göre il genelinde faaliyet gösteren bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı ve benzeri iş yerlerinin açılış, kapanıi saatlerinin 07.00-20.00 saatleri arası olarak belirlendi.

Muğla İl Hıfzıssıhha Meclisi Kurul kararında şu ifadelere yer verildi: “Daha önce açılış­kapanış saatleri belirlenmiş olan işyerlerinin de (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış­kapanış saatlerinin 07.00­ - 20.00 saatleri arası olarak belirlenmesine,Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, oy birliği ile karar verilmiştir”

Bu haber toplam 426 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.