İtirafçı Olan S.Ç Konuştu

İtirafçı Olan S.Ç Konuştu
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında tutuklanan Muğla’lı iş adamı S.Ç itirafçı oldu ve bu kapsamda...

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında tutuklanan Muğla’lı iş adamı S.Ç itirafçı oldu ve bu kapsamda ilginç ifadelerde bulundu. S.Ç  örgütün iş adamlarından "himmet" adı altında nasıl para topladığını anlattı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında  Muğla düzenlenen FETÖ/PDY operasyonun da 26 Ağustos 2016'da aralarında S.Ç'nin de bulunduğu 15 iş adamını gözaltına almış adamlarından S.Ç'nin de bulunduğu 12 kişi tutuklanmış, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Muğla’da tutuklanan iş adamlarından S.Ç etkin pişmanlık yasasından faydalanıp itirafçı olmak için başvuruda bulunmuştu.

S.Ç, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarına örgütün yapılanmasına ilişkin bilgiler aktardı.

FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan bir derneğin başkanlığını yaptığı için, kapatılan Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu'nun (ESİDEF) İzmir'de toplantılarına katıldığını belirten S.Ç, kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'na (TUSKON) bağlı iş adamlarının örgüte daha çok yardımda bulunulması için hangi taktiklerin uygulandığını anlattı. İş adamı S.Ç, kentlerdeki dernekleri de yöneten örgütün üst düzey yöneticilerinin TUSKON'u olduğundan daha büyük göstermek amacıyla aldatıcı beyanlarda bulunarak insanlarda bu konfederasyonun etkili ve geniş bir örgüt olduğu inancının aşılandığını ifade etti.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 1517 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.