İTİRAFÇI OLDULAR

İTİRAFÇI OLDULAR
MUSTAFA İNCİ- Muğla il merkezinde 15 Temmuz sonrası Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet yapılanmasına yönelik operasyonda çıkartıldıkları mahkemece...

MUSTAFA İNCİ- Muğla il merkezinde 15 Temmuz sonrası Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet yapılanmasına yönelik operasyonda çıkartıldıkları mahkemece tutuklanan iş adamlarından üç tanesi itirafçı oldu. İş adamları S.Ç, T.H ve M.A’nın itirafçı kapsamında yeni isim ve belgeleri vermesi bekleniyor. İş adamlarının verecekleri isimlerle ilgili yeni FETÖ operasyonlarının başlayacağı konuşuluyor.

Önce serbest bırakıldılar

17/25 Aralık sonrası Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında kent merkezi ve ilçelerinde, FETÖ/PDY'nin deşifre edilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında suç işlemek için örgüt kurma, örgüte üye olma ve finansal destek sağlama, milli, dini ve insani duyguları istismar etme suretiyle "himmet" adı altında yardım toplama gibi suçları işlediği ileri sürülen kişilere yönelik Muğla ve Denizli'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon sonrasında 13 iş adamı gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan iş adamları daha sonra serbest bırakılmıştı.

Daha sonra tutuklandılar

Savcılık tarafından serbest bırakılan iş adamları 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında aynı dosya kapsamında gözaltına alındıktan sonra çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Suç işlemek için örgüt kurma, örgüte üye olma ve finansal destek sağlama, milli, dini ve insani duyguları istismar etme suretiyle "himmet" adı altında yardım toplama suçlarından tutuklanan iş adamlarından üç tanesi itirafçı oldu. Tutuklu iş adamlarından S.Ç, T.H ve M.A’nın itirafçı kapsamında mahkemeye yeni isimler ve belgeler vermesi bekleniyor. İş adamlarının verecekleri isimlerle ilgili yeni FETÖ operasyonlarının başlayacağı konuşuluyor.

Bu haber toplam 1414 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.