İTTİFAK ARAYIŞLARI

İTTİFAK ARAYIŞLARI
2019 yılında yapılacak olan yerel ve genel seçimler öncesi çeşitli araştırma ve anket firmaları tarafından seçmen nabzı  tutulup AR-GE ve Fizibilite  saha çalışmaları hummalı bir şekilde devam etmektedir. Anket firmaları...

2019 yılında yapılacak olan yerel ve genel seçimler öncesi çeşitli araştırma ve anket firmaları tarafından seçmen nabzı  tutulup AR-GE ve Fizibilite  saha çalışmaları hummalı bir şekilde devam etmektedir. Anket firmaları denekler üzerinde; işsizlik,ekonomi,Ordunun sınır ötesi operasyonları,kayyumlar, etnik sorunlar, mevcut

yerel yöneticilerden memnuniyet vb halkın önem verdiği sorunları saptayıp sormak yerine Çıkar grupları  menfaatleri doğrultusunda siyasal reklamcılık yapıp  suni bir seçim gündemi yaratmaya çalışmaktadırlar.

Türkiye'nin 7 bölgesi 81 il ve ilçelerini karış karış geziyorum.Çocuğunun nafakasını çıkarmak için erken saatlerde işe giden işçiler ile dertleşiyorum,ünüversitelerde öğrenciler ile gelecek adına fikir alışverişinde bulunuyorum.Bazen köy kahvelerinde bazen camilerde bazen cem evlerinde bulunmuşluğum olmuştur.Gerçeği söylemek gerekirse hiç bir toplumda bir anket firması ile ne karşılaştım nede duydum.

Günümüz şartlarında vatandaş seçimi düşünecek kadar yorgun ve yoksul düşmüştür.Mikro ve Makro seviyesinde çeki dönen kobiler,kepenk kapatan esnaf,bankaya borçlu olan memur,mahsulun karşılığını alamayan çiftçi,hayat pahalılığı karşısında geçinemeyen emekli ve çiftçilerin sayısı gün geçtikçe artış göstermektedir.

Değişen ve gelişen yeni Türkiye'de seçmen ; "küresel ekonominin toparlanma yüzünü inşa edecek,ekonomik refahın desteklenmesine adım atabilecek,bölgesel ekonomi iş birliğininin temelini oluşturacak,alışverişi güçlü kılacak komşuları ile barışı yeniden tahsis edecek "projeler üretilmesini istemektedir.

Oy isteyen partiler öncelikle;ülkenin refah ve gelişimini teşvik ederek entegrasyon derinlikli yeni bir model inşa etmesi gerekmektedir.

Her şeyi devletten bekleyen bir toplum olmaktan çıkartıp,ulusal ekonomik politika koordinasyonu teşvik düzenli,kaynaklar ve entegrasyon piyasa derinliğinin verimli tahsisi potansiyel talep ve istihdam yaratmalıdır.

SON DURUM

Türk siyaset sahnesinde silinerek tabela  partisi olarak görevlerini devam ettiren,tabanlarına gereken enerjiyi vermekte zorlanan, esamesi okunmayan siyasi partiler ile muhalefet değişik zeminlerde bir araya gelip ittifak arayışına girerek an itibari % 51 bulacaklarını zannediyorlarsa yanılıyorlardır.

kim ne derse desin bu seçimin en kritik seçmeni "Kürt"

seçmenidir.Diyarbakır Belediyesini elde arzusu yola çıkarak var olan Kürt sorununu kökten hallederim mantığı ile hareket etmek yanlış bir düşünce olduğu kanısındayım.

Bu haber toplam 671 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.