İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın: “Saatcı, İYİ Parti’ye çok yakın”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın:  “Saatcı, İYİ Parti’ye çok yakın”
***İYİ Parti’den ihraç edilen ve 2019 yerel seçimlerinde Bağımsız Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Fethiye eski Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın kendi sosyal medya hesabından İYİ Parti Seçim İşlerinden...

***İYİ Parti’den ihraç edilen ve 2019 yerel seçimlerinde Bağımsız Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Fethiye eski Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın kendi sosyal medya hesabından İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ile verdiği fotoğraf, “Saatcı İYİ Parti’ye mi katılıyor?” sorusunu gündeme getirdi.

***Partisinin Muğla il binasında teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen ve kendisine yöneltilen “Saatcı İYİ Parti’ye mi dönüyor?” sorusuna cevap veren Tolga Akalın, “Behçet abi çok sıcak, İYİ Parti’ye de çok yakın. Oldukça olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Kalan süreci zaman gösterir” dedi.

Süleyman Akbulut

İYİ Parti erken seçimi dillendirmeye başlayarak, olası bir erken seçime karşı çalışmalarına ülke genelinde start verdi. Bu çalışmalar kapsamında, İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, partisi tarafından alınan ihraç kararı mahkemece iptal edilen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'a destek verdiği gerekçesiyle düşürülen Muğla Teşkilatını ziyaret ederek, teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Ziyarette İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan da hazır bulundu.

Burada bir açıklamada bulunan Akalın, erken seçim varsayımı üzerinden çalışmalara başladıklarını belirtti. İYİ Parti Seçim İşleri Başkanlığı olarak bir jenerik senaryo yani bir varsayım kapsamında Türkiye’de 20 Haziran 2021 tarihinde bir baskın erken genel seçim olacağını varsaydıklarını ifade eden Tolga Akalın, “Aynı senaryo kapsamında meseleyi biraz daha zorlaştırarak partimizin seçime tek başına gireceği varsayımı üzerinden bir çalışma başlattık. Türkiye de 195 bin 784 tane gezici ve cezaevi sandıkları da olmak üzere seçmen sandıklarının tamamına parti üyelerimiz üzerinden ve parti üyelerimizin de oy kullandıkları sandıkta temsilci bulunması suretiyle nüfuz etme amaç ve gayreti kapsamında illerimizi geziyoruz. Teşkilatlarımızla bir çalışma toplantısı yapıyoruz” dedi.

“ÜMİT ÖZDAĞ DESTEKLEMİŞ VE MHP’DE GÖREVDEN ALINMIŞ TEK İL BAŞKANIYDIM”

Milletvekili Ümit Özdağ'a destek verdiği gerekçe gösterilerek, yönetim kurulu üyelerinin istifası sonrası İncilay Gezgin Şekerdağ başkanlığındaki düşürülen il yönetimine ilişkin ile ilgili konuşan Akalın, “İl başkanı konusunda istişareler devam ediyor. Bunun ötesinde bir bilgim yok. Muğla’da bir çalışma gerçekleştiriliyor fakat artısı eksisi benim dışımda olan bir durum. 2006 yılında Ümit Özdağ’ı desteklemiş ve MHP’de görevden alınmış tek il başkanıydım. 81 il içerisinden tek destekleyen bendim. 14 sene sonra aynı olay İncilay hanımın başına geldi. Demek ki bu hoca, bir arpa boyu yol kat edememiş. Bazen biz de ki tartışmalarda zarf atma yöntemi FETÖ’cülük üzerinden olur ama daha başka şeyler de olur. Önde Türk milliyetçilerinin vatanperverliği ve bu temel duygularını şaha kaldırıp arkada bizi önce güvenlik bürokrasinin, yetmedi başka yapılara bağlayan milliyetçiliğin devri bitti. Şimdi devlet yönetecek. Bu Cumhuriyetin kurucu milliyetçilik anlayışının hakim olduğu yeni bir siyasal dönem başlıyor” şeklinde konuştu.

“BEHÇET SAATCI İYİ PARTİ’YE ÇOK YAKIN”

Öte yandan; toplantıya katılan basın mensuplarınca Akalın’a, İYİ Parti’den ihraç edilen ve 2019 yerel seçimlerinde Bağımsız Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Fethiye eski Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın kendi sosyal medya hesabından kendisi ile verdiği fotoğraf soruldu.

Tolga Akalın, Saatcı’nın kendisiyle paylaştığı fotoğrafın “Saatcı İYİ Parti’ye mi dönüyor?” şeklinde yorumlandığını ifade eden gazetecilere, geçtiğimiz gün Fethiye’de bulunduğunu ve Fethiye eski Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile görüştüğünü doğruladı.

İYİ Partili Tolga Akalın görüşmeye ilişkin, “Behçet abiye bir dost ziyaretinde bulundum. Siyaseti de konuştuk tabi. Behçet abi çok sıcak, İYİ Parti’ye de çok yakın. Oldukça olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Kalan süreci zaman gösterir” diye konuştu.

Bu haber toplam 873 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.