İyi Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ;“İttifak Karşılıklı Olsa Daha Güzel Olurdu”

İyi Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ;“İttifak Karşılıklı Olsa Daha Güzel Olurdu”
“Muğla’nın Siyasileri Konuşuyor” röportajımız bu hafta İyi Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ile gerçekleştirdik.Siyasetin gönül...

“Muğla’nın Siyasileri Konuşuyor” röportajımız bu hafta İyi Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ile gerçekleştirdik.

Siyasetin gönül işi olduğunu ve İyi Parti’nin Türkiye için bir umut olduğunu belirten İncilay Gezgin Şekerdağ, parti içerisinde bir menfaatin söz konusu olamayacağını belirti.

Muğla’da Millet İttifakının tek taraflı kaldığını vurgulayan İyi Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ile gerçekleştirdiğimiz röportaj şu şekilde;

İncilay Gezgin Şekerdağ Kimdir?

1962 Muğla Yeşilyurt doğumluyum.  Yıllarca kamuda şube müdürlüğü yaptım.  Bunun 12 yılını hem şube müdürlüğü hem de Türk Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanlığı yaparak gecti.. Bir dönem yani 3 yıl Kamu-Sen Denetleme Kurul Başkanlığı yaptım. İyi Parti kurulduktan sonra kurucu İl Başkanı olarak görevlendirildim. Daha sonra seçildim ve hali hazırda İl Başkanlığım devam ediyor.

Siyasi Hayatınıza Ne Zaman Başladınız?

Daha önce siyaset yapmış biri değilim ama siyasetsizde bir hayatın olmayacağını düşünen biriyim. Siyaset demek, siyasetten bir yerlerde var olmak demek, mevkii makam sahibi olmak demek değildir. Siyaset demek ülkenin ya da yerelde oturduğun yer ile ilgili her türlü sorunun tespiti ve çözümüdür.  Siyaset bizim akşam yediğimiz yemekte, sabah ettiğimiz kahvaltıda, yaşadığımız her alanda, her yerde, kullandığımız elektrikte, suda, çocuğumuzu gönderdiğimiz okulda, tedavi olduğumuz hastanededir. Siyasete, siyaset yapmak için girmedim. Az önce söylediğim gibi ben Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nde şube müdürü olarak görev yapıyordum. İktidarın bütün müdürleri araştırmacı yaptığı bir dönemdi. Daha önceden asil müdür olarak atanmış, devlete yillarca hizmet etmiş biriydim. Fakat iktidar, o işi liyakatiyle yapan müdürlerle değil yandaslariyla yapmak istemedi bizleri asil olanların hepsini araştırmaci kadrosuna atadı.Davalarımız vardı sonuçsuz kaldı.  Yani etkisiz ve yetkisiz bir araştırmacı olarak çalıştım. O süre içinde 25 Ekim 2017’de İyi Parti kuruldu. Tabi Genel Başkanımız Meral Akşener’i yıllardır takip ederdim ve de sendikada var olduğum sürede Muğla’ya da getiren kişilerden biriyim. Orada tanışmıştık. 25 Ekim’de kurulan partimizin kurulmasını izlemek ve destek olmak için Ankara’ya gittim. Daha sonra da partide ihtiyaç var dediler. İYİ Partimize destek olmak için emeklilik işlemlerini başlattım.21 kasım 2017’de emekli oldum. 22 Kasım’da da Koray Aydın Beyin teklifi Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in onayı ile il başkanı oldum. İl Başkanlığıni da, tek adam rejimine karşı durmak ve bitirilen parlamenter sistemin geri getirilmesi için mücadele veren Genel Başkanımız Cesur Liderimiz Sayın Meral Akşener’e destek vermek için kabul ettim ve hâlen devam ediyorum.

Muğla’da ve Türkiye’de Siyaseti Nasıl Görüyorsunuz?

Muğla’da siyaseti yerelde CHP, genelde Ak Parti olduğu için sıkışmış bir siyaset olarak görüyorum. Yerelde ki hizmetleri ve hizmet alımlarını CHP yapıyor. Genelde de Ak Parti olduğundan kişilerin iş sahibi olması, kurumlara alınan şirket elemanları Ak Parti elinde yani kişisel menfaat düşünenler için iki seçenek var. Ne yazık ki siyaset kişisel menfaat gözetilen bir yer olmuş, Muğla'da ve Türkiye'de onu görüyorum. Ülkenin gidişatı, toplumun menfaati 2. Planda kişisel menfaatler ön planda onun için zor bir alanda siyaset yapmaya gayret ediyoruz. Numan Kurtulmuş Ak Parti’ye neler dedi Ak Partili oldu. Süleyman Soylu o da neler söyledi, sonra menfaat için oda Ak Parti'ye geçti. En son hiç yapmaz dediğimiz MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ne laflar söyledi, neler söyledi gitti şimdi AKP'nin tıkandığı yerde yolunu açıyor. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, 100 yıla yakın Cumhuriyet tarihinde, Ülkedeki milli değerlerin satıldığı, eğitimin, tarımın, sanayinin bitirildigi bir dönemde tek adam rejimine hayır, parlamenter sisteme evet diyerek, kaybolan hayatlar için, öldürülen kadınlar için, küçücük yaşda tecavüze uğrayan çocuklar için üniversiteden mezun olup işsiz kalanlar gencler için, maddi sıkıntıdan intihar edenlerin, bütün bunların artık olmaması, Türkiye'nin yaşanabilir bir ülke olması için bir umuttur.

Muğla’da İyi Parti’yi Nasıl Görüyorsunuz?

Muğla genelinde İyi Parti, tabi ki adı üzerinde iyi olacak daha da iyileşecek. İyi olsun diye de geldik. İstediğimiz sonuç olmadı. 24 Haziran’da rüzgârımız çok güzeldi. 24 Haziranda genel merkezimizin aldığı kararla 2. Sıra kontenjan adayı olarak Artvinli Demokrat parti Genel Başkan Yardımcısı atandı. Demokrat Partiden Muğla'dan biri Partimizden kontenjan adayı olsa idi İYİ Partimizin şu an iki milletvekili olacaktı. Ancak karar Genel Merkezler düzeyinde alındığı için Genel Merkezin talimatını uygulamak zorunda kaldık. Yani Parti olarak iki buçuk milletvekiline çalışırken 1 milletvekili çıkarttık. 40 bin fazla oyumuz CHP’ye gitti. 8 bin oy daha almış olsaydık 2. Milletvekilini gönderecektik meclise, kontenjan adayının yabancı olması Muğla'da tepki çekti. İttifaktan dolayı CHP bizim sayemizde 4. Milletvekilini aldı.

Muğla’da CHP İle Yaptığınız İttifak İyi Parti’yi Nasıl Etkiledi?

Genel merkezimizin bize gönderdiği talimatlar doğrultusunda Büyükşehir’de CHP’yi destekleme kararı alındı. Destekledik çünkü bizim hedefimiz tek adam rejiminden kurtulmak ve iyileşmiş parlamenter sisteme geri dönmek. İlimizde tek taraflı bir ittifak oldu. Büyükşehirde CHP desteklenecek ilçelerde herkes kendi adayı ile çıkacaktı. Genel merkezce alınan ve bize bildirilen karar tek taraflıydı. CHP bizim ilçelerdeki talebimize rağmen hiçbir ilçeyi bize vermedi. Hatta Ak Parti’nin olan ilçelerden özellikle Seydikemer’i İYİ Parti olarak çok istedik. Şayet Seydikemer İYİ Partimize verilmiş olsa idi, sonuç farklı olabilirdi. Diğer ilçelerde, ittifak talebi bizden gitmiştir. Çünkü bizim kuruluş amacımız belli. Özellikle Milas’ta ve Marmaris’te İyi Parti olarak CHP’ye destek vermiş olmasaydık sonuç farklı olabilirdi. Ama bu ittifak karşılıklı olsa daha güzel olurdu.

Bodrum Belediye Başkan Adayınız Mehmet Tosun Halk Tarafından Çok Güçlü Görülen Bir Adaydı. Seçimi Kaybetmesinin Sebebi Sizce Nedir?

Bodrum çok kozmopolit bir yer orada sadece Bodrumlular yaşamıyor. Biz 24 Haziran seçimlerinden Bodrum’dan yüzde 14 gibi bir oy almıştık. Mehmet Tosun başkan, daha önce belediye başkanlığı yapmış, belediyecilik anlamında bilgi ve tecrübe olarak gerçekten iyi bir adaydı ama biraz önce söylediğim gibi orada sadece Bodrumlular yaşamıyor. İnsanların kendi partilerini bırakıp başka partiye oy vermeleri zor tabi. Hatta Genel Başkanımız, Mehmet Tosun başkana destek amaçlı Bodruma gelmişti. Bodrumda Genel Başkanımıza teveccüh çok güzeldi, yoğun olarak gençler ve kadınlardı, herkes sarıp öpüyor, fotoğraf çektiriyordu. CHP'li olduğunu söyleyen iki genç kız Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'e siz neden CHP’de değilsiniz  sana oy verirdik dediler. Yani seviyorlar, ama yıllardır oy verdikleri Partilerinden vazgeçmek kolay olmuyor. İY Parti henüz çok yeni her türlü baskıya her türlü zorluğa rağmen girdiği ilk seçimde (şaibeli seçimde bile) 43 Milletvekili ile Mecliste grup kurdu. Türkiye'yi siyasi anlamda nefes aldırdı. Şimdilerde yeni Partiler kurulmaya çalışılıyor ise bu Cesur Liderimiz Sayın Meral Akşener ve İYİ Partimizin açtığı yol iledir.

31 Mart Seçimlerini Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

31 Mart seçimleri Muğla olarak gerçekten travma oldu. Biz ülke geleceğini düşündüğümüz için var olduk ama karşılıksız bir ittifak olunca ve talimatla geldiği için karşılığını alamadık. Cumhuriyet Halk Partisi şuan Büyükşehir Belediyesini almış ise bu İyi Parti’nin sayesindedir. Çünkü CHP’nin kendi tabanından bile bağımsız adaya çok destek gitmiştir. Şimdi onlar kendileri biz destek alamadık İyi Parti’den diyorlar ama bunun doğru olmadığını kendileride iyi biliyor.Kendi üyelerinin savunmalarını istiyor kendi üyelerini disiplin kuruluna veriyor. Bu zaten onun bir göstergesidir. CHP  tabanından belli oranda bağımsız adaya oy gitti. Millet ittifakı olarak, desteğimiz sayesinde Büyükşehir Belediyesi CHP’nindir bu inkar edilemez. Bundan sonra yapılacak olan ittifaklar paylaşıma açık olması verilen desteğin liyakatiyle ortaklarca değerlendirilebilir olması gerekmektedir.

İyi Parti’de Geçtiğimiz Aylar Çok Konuşulan İstifalar Yaşandı. Bunun Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Siyaset gönül işi. İyi Parti’de menfaat yok. Diğer partiler olsa Ak Parti’de genel de menfaat var. CHP’de yerelde menfaat var. Bizim ki sadece gönül işi. Tabi ki kırılan arkadaşlarımız olacaktır. Menfaati gereği bir şey alamayan, bize de bir şeyler söyleyerek terk eden arkadaşlarımız olacaktır. Buna söylenecek pek bir şey yok. Ülkemizi düşünerek gelecek kaygısı ile Partimize gelenlerin yeri başımızın üstü, gidenlerin de yolu açık olsun. Bizler Türkiye sevdalısı, önce Ülkemiz ve Milletimiz diyen kişileriz. Saygılarımla

Bu haber toplam 1517 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.