İYİ Parti tepkili

İYİ Parti tepkili
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik  yaptığı konuşma,  İYİ Parti cephesinde tepki buldu. İYİ Partililer ülke genelinde genel başkanları Meral Akşener'e...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik  yaptığı konuşma,  İYİ Parti cephesinde tepki buldu. İYİ Partililer ülke genelinde genel başkanları Meral Akşener'e destek verirken, Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe de bir açıklama yayınlayarak, "Partili Cumhurbaşkanının aşağılama çabaları ve tehditlerini şiddetle kınıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Rize ziyaretinde karşılaştığı provokasyona değinerek, “Gelin hanım beni (Akşener) Netanyahu’nun yanına koyuyor onun ardından da Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler. Bunlar iyi günler ” ifadelerini kullandı.

İyi Parti Muğla İl Başkanlığı yazılı bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi.

"SİYASETTE TEHDİT DİLİNİ REDDEDİYORUZ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in tehdit edildiğini söyleyen Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, "Genel Başkanımız Liderimiz Sayın Meral Akşener'in "iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem" ile ilgili parti çalışmasını açıkladığı gün partili Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu tehdit edici açıklamalar Sayın Genel Başkanımızın 'iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem' demesindeki haklılığını bir kes daha gözler önüne sermiştir. Mevcut Anayasamız hükümlerince tarafsız olarak bu hükümleri uygulamakla yükümlü olan partili Cumhurbaşkanı, partisi adına yapmış olduğu konuşmada Genel Başkanımız Meral Akşener'den bahsederken 'Bay Meral ve Gelin Hanım' gibi cinsiyetçi bir ayrımla Sayın Genel Başkanımızın üzerinden tüm kadınlarımızı aşağılarken Genel Başkanımızı da İkizdere de yaşananlar üzerinden tehdit etmiştir . Siyasette tehdit dilimi reddediyor, Cumhurbaşkanı'nın bir kadına ve her şey den önce bir anneye yönelik çirkin ve aşağılıyıcı tutumu ve tehditleri şiddetle kınıyoruz" dedi.

"NEFRET SUÇU İŞLENMİŞTİR"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in gündeme alınmasının manidar olduğunun vurgulayan İl Başkanı Akmeşe, "Partili Cumhurbaşkanı İkizdere de yaşananlar üzerine suçu ve suçluyu överek halkı galeyana getirmeye yönelik halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek nefret suçu işlemiştir. Ülkede çarpıcı şekilde ortaya atılan iddialar almış başını giderken bu iddialara cevap vermesi beklenen Sayın Cumhurbaşkanının genel başkanımızı gündemine alması son derece manidardır. Genel Başkanımız ülke gezileri ve vatandaşlarımızla buluşması hiçbir şekilde engellenemeyecektir. Buna kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanı'na düşen Genel Başkanımızı tehdit etmek değil, Genel Başkanımız ve tüm vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamaktır. Bu şekilde saldırıları meşrulaştırıcı söyleminden sonra İkizdere benzeri gelişmeler tekrar yaşanması halinde bu olayların adresi son derece açıktır" denildi.

"BİRLİKTE YÜRÜMEKTEN KORKARSAK NAMERDİZ"

Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe tarafından yapılan açıklamanın devamı şöyle: "Sayın Genel Başkanımız, demokratik, güçlü ve mutlu bir Türkiye yürüyüşünde asla yalnız değildir. Muğla İl Teşkilatı olarak Genel Başkanımızla birlikte yürüyecek ve kendisini asla yalnız bırakmayacağız. Birlikte yürümekten korkarsak namerdiz, şerefsiziz, namussuzuz. Sayın Genel Başkanımızın söylediği gibi siyaset tehditle değil hizmetle yapılır. Merkezine koltuğu değil milleti koyarak yapılır. O sandık gelir milletimiz dersi kime veriyor herkes görür. Partili Cumhurbaşkanının aşağılama çabaları ve tehditlerini tekrar şiddetle kınıyoruz"

Bu haber toplam 261 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.