Hasan Telli

Hasan Telli

İyi Partide Ergun Bilmecesi

İyi Partide Ergun Bilmecesi

“Ne siyaset nede siyasetçiler eskisi gibi değil” diyerek dert yanıyoruz hep. Eskilerden dem vurup günümüz siyasetçilerini etkisiz yada yetersiz buluyoruz. 90’lı yıllarda Muğla’da başlayarak ülke genelinde birçok ilde örnek alınarak uygulanan bir proje vardı. MUMİKOM! O yıllarda kısaltmalar ikişer harflerden oluşurdu ki kelime anlaşılsın şimdikilerde olduğu gibi tek harflerden oluşan bir kısaltma yoktu. MUMİKOM, Muğla Milletvekillerini izleme komisyonu idi. Dr. Hakan Toksöz ve gönüllülerden oluşan bir ekip tarafından yürütülüyordu. Milletvekillerinin Ankara çalışmalarını izleyerek kendilerine ait ayrılmış klasörlerde dosyalayarak yıllık bazda onlara karne düzenliyor bunları da belirli aralıklarla kamuoyu ile paylaşarak bilgilendiriyordu. Şimdi böyle bir uygulama olsa mevcut 6 milletvekilinden karnesinde kırık olmayacak yok gibi.

***

18 Nisan 1999 tarihinde 21. Dönem Milletvekilleri seçimi yapıldı. O seçimde Muğla’dan Türkiye Büyük Millet Meclisine Fikret Uzunhasan,  Hasan Özyer, İbrahim Yazıcı, Metin Ergun, Nazif Topaloğlu ve Tunay Dikmen Muğlalı seçmenleri temsil etmek için gönderildi.  21. Dönem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çıkışı ile sona erdi. 3 Kasım 2002 Tarihinde yapılan genel seçimle bir önceki dönem milletvekillerinden sadece Hasan Özyer Meclise gidebildi. 22. Dönemde Meclis dışında kalan MHP ile birlikte milletvekili Metin Ergun’da meclis dışında kalmıştı. 23. Dönem aday adayları başvuruları başlayana kadar Metin Ergun’ü ortalıkta pek gören olmadı.  23. dönem MHP Milletvekilliği adaylığı netleşince sahada Metin Ergun görünmeye başladı.

***

MHP içinden koparak arkasına rüzgarı alan İYİ Parti de etkin rol alan Metin Ergun şimdi Muğla Milletvekili aday adayı olarak Ankara’da genel Merkez nezdinde çalışma yürütüyor. Aslen Milaslı olan Ergun için ben mi yanlış düşünüyorum diyerek Milaslı meslektaşlarımla tek tek görüştüm. Genel olarak söylediklerini bir cümlede toparlamak gerekirse; “MHP’de siyaset yaptığı dönemde küskünlerin sayısını her geçen gün artıran Ergun’un yeniden İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olması hareketlenme çabasındaki partide açıktan dile getirilmese de rahatsızlıklara sebep oluyor”dediler. Aslında buna benzer bir çıkışı da Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı yapmıştı. Kendisinin milletvekili adayı olmasının beklendiği süreçte belediye başkanlığı görevinden istifa etmeyerek bana göre tarihi bir açıklama yaparak belirli noktalara işaret etmişti de tabi görebilene. Saatcı; “Bizim siyasi birikim ve tecrübesi olan arkadaşlara ihtiyacımız var ancak İyi Parti’de eskimiş, toplumda karşılığı olmayan arkadaşlar kusura bakmayacak. İlla makam, mevki şart değil, biri de bensem bu konuda genel başkanımız ne takdir buyurursa çekilmeyi bileceğiz. Bu olmalı, kenara çekilmeyi bileceğiz. Yeni yüzlere ihtiyacımız var.”

***

  1. dönem milletvekilliği görevinde iken katıldığı bir televizyon programında, “siyasetin bu kadar kirli olduğunu bilseydim siyasete girmezdim” diyen Metin Ergun 22 Temmuz 2007’de 23. Dönemde tekrar aday olmasının ardından Muğla’da bir yerel televizyonda katıldığı programda programı sunan gazeteci büyüğümüzün sorularınızı alıyoruz çağrısı üzerine arayarak soru sormak istedim. Sorumu yazarak alacaklarını söylediler yazdırdım. Sanıyorum program bütçeli bir programdı sorumu sormadılar. Şimdi bir kez daha sorayım. “Siyasetin kirli olduğunu bilsem girmezdim diyen bir milletvekili adayı olan sayın Metin Ergun! Sorum açık ve net, “Siyaset mi temizlendi? Siz mi kirlendiniz?”

Bu yazı toplam 1390 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR