İYİ Parti'den Çevre Günü etkinliği

İYİ Parti'den Çevre Günü etkinliği
5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı, İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanlığı ve İYİ Parti Ula İlçe Başkanlığı üyeleri, Akyaka’da sahil temizliği yaptı. Etkinlikte İYİ Parti Muğla İl...

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı, İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanlığı ve İYİ Parti Ula İlçe Başkanlığı üyeleri, Akyaka’da sahil temizliği yaptı. Etkinlikte İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı Doğa ve Çevre Politikalarında Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nazan Tulumcuoğlu basın açıklaması yaptı. Tulumcuoğlu,  “Geleceğimiz için. Yaşama hakkı için. Çocuklarımız için. İYİ doğa için. İYİ çevre için. Doğayı seviyoruz ve sahillerimizi temizliyoruz” dedi.

5 Haziran 2021 Dünya Çevre Günü’nde, İyi Parti Genel Merkezi koordinesinde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak, sahillerde temizlik etkinliği düzenlendi. Bu kapsamda, İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı, Menteşe İlçe Başkanlığı ve Ula İlçe Başkanlığı üyeleri, Akyaka Azmakbaşı Sahili’ndeki çöpleri topladı.

Sahil temizleme etkinliğine, İyi Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, İyi Parti Menteşe İlçe Başkanı Deniz Ekinci, İyi Parti Ula İlçe Başkanı Salih Aksu, İyi Parti Muğla İl Başkanlığı Doğa ve Çevre Politikalarında Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nazan Tulumcuoğlu ile üyeler katıldı. İyi Partililer, iyi doğa ve iyi çevre anlayışıyla temizlik yaptı.

“BALIKÇILIK VE TARIM OLUMSUZ ETKİLENECEK”

Etkinlikte açıklamalarda bulunan İyi Parti Muğla İl Başkanlığı Doğa ve Çevre Politikalarında Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nazan Tulumcuoğlu şöyle konuştu:

“Denizlerimizi tamamen kaybetmemek ve bir an önce kurtarabilmek için her kişi, kurum, kuruluş birlikte çalışmalı ve bu ortak değerimize sonuna kadar sahip çıkmalıdır. Türkiye genelinde ekosistemi bozacak her çılgın projenin karşısındayız. Bu dünya hepimizin. Bu ülke hepimizin. Hepimiz iyi bir doğayı, iyi bir çevreyi hak ediyoruz. Marmara denizindeki yüzeysel devinim, Karadeniz’den gelen akıntılar ile oluşuyor.  Yani Karadeniz'den akıntı gelmediğinde, Marmara’daki üst akıntı da azalıyor ve körfezlerde sirkülasyon kalmıyor. Bundan dolayı müsilaj dağılamıyor ve etkisini artırarak devam ediyor. Marmara Denizinin milyonlarca yılda oluşmuş doğal ekosistemi bozulmuştur. Yüzeyde sadece Marmara Denizi Kıyılarında gözlenen deniz salyası, tabanda Kuzey Ege’ye de yayılmış durumdadır. Deniz tabanına yayılan miktar, deniz yüzeyinde görülen miktardan çok daha fazladır. Denizin 30 metre altına kadar yayılmış olan bu jel ağ tabaka, deniz canlılarının yaşam alanlarını kötü etkilediği için toplu balık ölümlerine neden olmaya başlamıştır. Kısa bir süre içerisinde de bu ölümler balıklarla sınırlı kalmayıp birçok deniz canlısı türünü yok edecektir. Çok kısa bir süre sonra bunun balıkçılık ve turizm üzerine olumsuz etkilerini de yaşayacağız. Doğa harikası yeryüzü cenneti Muğla’da da parti üyelerimizle birlikte sahillerde temizlik yapıyoruz. Muğla’mızın sahillerinin iyi olması temiz olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Bu haber toplam 342 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.