İYİ Parti’den Erbaş hakkında suç duyurusu

İYİ Parti’den Erbaş hakkında suç duyurusu
İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmesinin yanı...

İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmesinin yanı sıra, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kanunu ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın değiştirilemez maddelerini ihlal ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ve yönetimi Muğla Adliyesi’ne suç duyurusunda bulunarak, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Ayasofya'nın ibadete açıldığı günkü cuma namazı hutbesinde, Cumhuriyet'in kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiğini dile getirdi.

İl Başkanı Şekerdağ, konuya ilişkin Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede, “Cumhuriyet savcılıklarınca resen takibat yapılması gerektiği halde aradan geçen zaman içinde herhangi bir soruşturma açılmamış olması sebebiyle suç duyurusunda bulunma zaruretimiz doğmuştur” ifadelerine yer verdi.

İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, Muğla Adliyesi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada,  “Ayasofya Camii Kebiri’n 86 yıllık uzun aradan sonra ibadete açılması, ülkemizde sevinçle karşılandı, pek çok vatandaşımız, basın ve yayın organı belirtilen tarihte camide hazır bulundu. Olay günü Ayasofya Camii Kebiri’n ilk hutbesi Diyanet İşleri Başkanı olan Ali Erbaş tarafından okundu. Diyanet İşleri Başkanı hutbesinde, ‘Fatih Sultan Mehmed Han, gözbebeği olan bu muhteşem mabedi kıyamete kadar cami olmak kaydıyla vakfedip müminlere emanet bırakmıştır. Bizim İnancımızda Vakıf Malı, dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar’ şeklindeki açıklamaları ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e lanet ve hakaret içeren sözler kullandı.  Erbaş’ın tüm televizyon kanallarında canlı olarak yayınlanan bu açıklamaları, Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetlerine ve aziz hatırasına alenen hakarettir. Erbaş, bu açıklamalarında her ne kadar isim vermemişse de kastettiği ve lanet ettiği kişinin Atamız olduğu açıkça ortadadır. Erbaş’ın lanet okuyan sözleri, hepimizi yürekten yaraladı ve üzdü. Erbaş’ın eylemi aynı zamanda ülkemizin huzur ve sükûn iklimini bozan, toplum içerisine kin ve nifak sokan bir söylem olup, hali hazırda ifa ettiği, kendisine emanet edilen Diyanet İşleri Başkanlığı görevinin mevzuattaki tanımına da aykırı düşmektedir.” dedi.

“LANET, ÇİRKİN BİR DAVRANIŞ”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın 633 sayılı Diyanet İşleri Kanunu’ndaki görev tanımına aykırı davrandığını belirten Şekerdağ, “Bugün güzel ülkemizin en nadide tarihi eserlerinden biri olan Ayasofya Camii Kebiri’n tapusuna dahi ‘cami’ sıfatının işletilmesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük katkısı vardır.  Bugün cami olarak ibadete açılan Ayasofya Camii Kebiri’n Kurtuluş Savaşı mücadelesi verdiğimiz yıllardan günümüze kadar cami olarak korunmasında da Atamızın büyük emeği, yüksek zekası ve üstün öngörüsü vardır.  Bugün Ayasofya adının yanında ‘camii kebir (büyük cami)’ sıfatının bulunmasını da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarına borçluyuz. Ayasofya Camii Kebiri’nde okunacak hutbe ve dualarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, gazi ve şehitlerimize dua edilip ruhları şad edilmesi gerekirken Fatih Sultan Mehmet Han’ın vakfiyesi adı altında Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik lanet okunması hukukun korumayacağı çirkin bir davranış ve suç oluşturmuştur.  Diyanet İşleri Başkanı ayrıca 633 sayılı Diyanet İşleri Kanunu’ndaki görev tanımına aykırı davranmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmaması, devletin bütün vatandaşlarına eşit mesafede olması, din ve vicdan hürriyeti ile laik devlet düzeninin teminatı olarak kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, başkanının hadsizlik boyutundaki lanet söylemleri ile hepimizi hayretler içerisinde bıraktı ve derinden yaraladı. Atamızın manevi şahsiyetine sahip çıkmak ve ona ima yoluyla dahi saldırı yöneltenlere karşı durmak, yüreği vatan ve millet sevgisiyle dolu her Türk evladının görevidir!” dedikten sonra suç duyurusunu içeren dilekçeyi, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etti.

Bu haber toplam 691 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.