İyi Parti’den sosyal medya paylaşımına sert tepki

İyi Parti’den sosyal medya paylaşımına sert tepki
İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, Ak Parti Küçükçekmece Meclis Üyesi Hamza Gönenç tarafından İYİ Parti Genel Başkanı Meral...

İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, Ak Parti Küçükçekmece Meclis Üyesi Hamza Gönenç tarafından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımla ilgili olarak suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Genel başkan ve kendilerine hakaret edildiğini ileri süren İl Başkanı Şekerdağ,  “Genel Başkanımız Meral Akşener’in terör örgütü üyelerinin fotoshop uygulamasıyla bir araya getirildiği bir resimde yer alması, tüm İYİ Parti camiasını derinden üzmüştür” dedi.

Sinem Karakaya

Ak Parti Küçükçekmece Meclis Üyesi Hamza Gönenç tarafından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili sosyal medya üzerinden yapılan paylaşıma İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ sert tepki gösterdi. Yapılan paylaşımla Genel Başkan Akşener ve kendilerine bizlere hakaret edildiğini belirten Şekerdağ, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ve Hamza Gönenç’e kamu davası açılarak cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

İyi Parti’den sosyal medya paylaşımına sert tepki

İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Akşener’e,  Ak parti Küçükçekmece Meclis Üyesi Hamza Gönenç, kendisine ait facebook sayfasından dilekçe ekinde görselini sunduğumuz paylaşımı ile hakaret suçunu işlemiştir. İYİ Parti; Türk siyasetinde, kurulduğundan beri, terör örgütlerine karşı net tavrı olan bir siyasi parti olup terör örgütlerine karşı olan tüm vatandaşlarımıza, kapılarını sonuna kadar açarken, Türk devletine ve bayrağına karşı olan herkesi de kırmızı çizgisi kabul eden bir partidir. Genel başkanımıza ve bizlere hakaret edilmiştir. İYİ Parti’nin, Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in terör örgütü üyelerinin fotoshop uygulamasıyla bir araya getirildiği bir resimde, yer alması tüm İYİ Parti camiasını derinden üzmüştür. Bu fotoshop İYİ Partiye gönül vermiş milyonlarca insanı üzdüğü gibi, sağduyulu birçok vatandaşımızın da tepkisini çekmiştir. Ak Parti Belediye Meclis üyesinin yapmış olduğu ahlak dışı bu paylaşımı ile İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Akşener’e alenen hakaret ettiği aşikardır. Ve yine şüphelinin paylaşımının başlığında yazdığı ‘Bunları ve sevenlerini ahirette de ayırma’ ibaresi ile aynı hakareti sevenlerine ve yol arkadaşlarına karşı da işlemiştir. Şüpheli bu suçu, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e karşı alenen işlenmesinin yanında, İYİ Partinin kuruluşundan beri Genel Başkanımın yanında olan ve onu destekleyip seven biri olan şahsım aleyhine de zımni hakaret suçunu (ima yoluyla)  işlemiştir. Öyle ki; terör örgütlerine karşı olan ve bunu her platformda dile getiren bir vatandaşım. Söz konusu paylaşım hakaret içerikli olup, gerek sosyal medyada gerek ise de, basında yüzlerce kişi tarafından görülmüş ve etkileşime girmiştir. Bu durum İYİ Parti üyesi olan ve Sayın Genel Başkanımı seven şahsımın onur, şeref ve saygınlığını rencide etmiştir. Yüce Türk adaletinin yapılan hakaret suçuyla ilgili gerekli cezayı vereceğine olan inancımız tamdır. Ayrıca bugüne kadar kadınlarımıza yapılan her türlü yazılı, sözlü hakareti, sözlü veya fiziksel tacizi kınadığımızı, Yüce Türk Adaletinin bunlarla ilgili gerekli cezayı vermesini de beklediğimizi bildiririz.”

Bu haber toplam 1077 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.