İYİ Partili Çağlayan’dan AK Köprü Barajının satışına tepki: “BÜYÜK BİR SKANDAL”

İYİ Partili Çağlayan’dan AK Köprü Barajının satışına tepki:  “BÜYÜK BİR SKANDAL”
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazlar Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca satışa çıkarıldı. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK)...

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazlar Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca satışa çıkarıldı. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Av. Sevin Çağlayan, Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin satışa çıkarılmasını büyük bir skandal olarak değerlendirdi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Av. Sevin Çağlayan, Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin satışa çıkarılması ile ilgili yazılı basın açıklaması yayımladı.

Av. Sevin Çağlayan, Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca satışa çıkarılması büyük bir skandal olarak değerlendirdi. 

Özelleştirmenin bedelinin halkın sırtına yükleneceğini ifade eden Av. Sevin Çağlayan, “Türkiye’yi büyük bir ekonomik darboğaza sürükleyen AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin bütün varlıklarını elden çıkarmada sınır tanımıyor. Muğla'nın Köyceğiz ilçesinin 24 km doğusunda Dalaman Çayı üzerinde kurulu Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin özelleştirilmesi bunun son örneği. Akköprü Barajı, Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca bölgelerini besleyen en önemli su kaynaklarında birisidir. Baraj bölgedeki 142 bin hektar tarım alanının sulanmasını sağlamaktadır. Bu özelleştirmenin bedeli de halkın sırtına yüklenecektir” dedi.

Bunun sonucunda elektrik dağıtım ücretlerinin fahiş oranda artacağının dile getiren Çağlayan, “Tarlasını sulamak için elektrik kullanan çiftçimize de bu ekstra yük olarak yansıyacaktır. 1996 yılında inşaatı başlayan ve 2011 yılında hizmete açılan baraj, Türk halkının parası ile yapılmıştır. Türkiye'nin 6'ncı büyük barajı olan Akköprü özelleştirilerek peşkeş çekilmeye çalışılırken, millet kendi malı için yine bedel öder hale getirilmek istenmektedir. Cumhuriyetin birçok kazanımı stratejik birçok kurum AK Parti eli ile satılırken, ülkemiz her geçen gün daha büyük krizlere sürüklenmektedir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 249 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.