İYİ Parti’li Ergun’dan Bakan Kurum’a heyelan sorusu

İYİ Parti’li Ergun’dan Bakan Kurum’a heyelan sorusu
İYİ Partili Ergun, Muğla’da yaşanan orman yangını felaketinden dolayı olası bir heyelan riskine karşı TBMM’ye soru önergesi verdi. Ergun, Bakan Kurum’un cevaplaması istemiyle verdiği önergede, söz konusu bölgelerde heyelan...

İYİ Partili Ergun, Muğla’da yaşanan orman yangını felaketinden dolayı olası bir heyelan riskine karşı TBMM’ye soru önergesi verdi. Ergun, Bakan Kurum’un cevaplaması istemiyle verdiği önergede, söz konusu bölgelerde heyelan riskine karşı gerekli tedbirleri sordu.

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, TBMM Başkanlığına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle soru önergesi verdi. İYİ Parti’li Ergun, Muğla’da yaşanan orman yangını felaketinin birçok tahribata neden olduğunu belirtti. Metin Ergun, “Muğla ilimizin Marmaris ilçesinde 28 Temmuz 2021’de başlayan ve daha sonra da Bodrum, Milas, Köyceğiz, Yatağan, Menteşe, Seydikemer ve Fethiye’de günlerce devam eden orman yangınları sebebiyle büyük bir doğal felaket yaşanmıştır.” dedi.

HEYELAN TEHLİKESİ

Söz konusu bölgelerde ağaçların zarar gördüğünden dolayı heyelan riskinin yaşanabileceğini ifade eden Ergun, “Bu ilçelerimizdeki bazı köy ve yerleşim yerlerinde yanan ormanların ve zeytinliklerin tamamına yakını sarp araziler ve yamaçlar üzerinde bulunduğu için yangınlar sonrasında bu araziler üzerinde ağaç varlığı kalmamıştır. Bu sebeple, oluşabilecek şiddetli yağmurlarda heyelan tehlikesi belirmiştir. Dolayısıyla, söz konusu bölgelerde heyelan tehlikesinin ortadan kaldırılması için acilen tedbir alınması gerekmektedir.” diye konuştu.

GEREKLİ TEBİRLER NELERDİR

Ergun, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a olası bir heyelana karşı gerekli tedbirlerin alındığı sordu. Ergun  önergesinde şu soruları sordu: “1. Bakanlığınız tarafından, Muğla’daki orman yangınlarından sonra üzerinde ağaç varlığı kalmayan eğimli ve dik arazilerin hangilerinde heyelan riski bulunduğuna dair bir çalışma yapılmış mıdır? Eğer böyle bir çalışma yapıldıysa hangi bölgelerde heyelan riski bulunmaktadır? 2.Bakanlığınız tarafından, heyelan riski olan bölgelerdeki vatandaşlarımıza herhangi bir uyarı yapılmış mıdır? 3. Bakanlığınızın, heyelan riski bulunan sarp ve eğilimli araziler ilgili kısa ve uzun vadede alacağı tedbirler nelerdir? 4. Bakanlığınızın, heyelan riski bulunan yerleşim yerleri konusunda kısa ve uzun vadede alacağı tedbirler nelerdir?"

Bu haber toplam 812 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.