İyi Tarım Uygulamalarına hız verildi

İyi Tarım Uygulamalarına hız verildi
Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yıl boyunca yaptığı eğitim ve yayım faaliyetlerinin sonucunu almaya başladı. “İyi Tarım Uygulamalarının Seydikemerde’de Yaygınlaştırılması ve Kontrolü” çalışmaları...

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yıl boyunca yaptığı eğitim ve yayım faaliyetlerinin sonucunu almaya başladı. “İyi Tarım Uygulamalarının Seydikemerde’de Yaygınlaştırılması ve Kontrolü” çalışmaları kapsamında mahallelerde açıkta ve örtü altında üretim yapan çiftçilerle grup oluşturulması ve üretimlerin sertifikalandırılması iş ve işlemleri için çalışmalara hız verildi.

Bu bağlamda İlçemiz Karadere Mahallesinde ve Kayadibi Mahallesinde açıkta ve örtü altında üretim yapan ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün tüm eğitimlerine katılıp sertifika almaya hak kazanan 49 ‘ u kadın 106 çiftçiye sertifikaları dağıtıldı. Dağıtım töreninde ve eğitimlerde konuşma yapan Müdürü Engin Maraşlı; İlçemizde 2017 yılında 2.471 dekar meyve, sebze ve örtü altı alanda iyi tarım uygulamalarının yapıldığını amacımızın tüm üretim alanlarda uygulanmasını sağlamak olduğunu, Bakanlık olarak ayrıca üretiminde dekar bazında meyve ve sebzede 50TL, süs bitkileri ile tıbbi aromatik bitkilerde 100 TL, örtü altında 150 TL, su ürünlerinde kg başına 25 Kr olduğunu söyledi. Ayrıca İyi tarım uygulamalarının çevre dostu, ekolojik yapıya dost olan bir çalışma olduğunu söyleyerek; İyi tarımın odak noktasında insan vardır. Biz ürünlerimizi çok iyi bir şekilde üreteceğiz ki; tüketirken de gönül rahatlığı içerisinde olacağız.Üretim kutsaldır Seydikemerçok verimli topraklara sahip bir bölgededir. İyi tarım müthiş bir üretimin olduğu tarım alanlarında uygulanması elzem bir uygulamadır. Domatesin , biberin, salatalığın, narenciyenin en iyisi, narın en iyisi, zeytinin en iyisi, bu topraklarda yetişmektedir. Üretim insanlığa karşı yapılan kutsal bir vazifedir. Bu yolla hem ilçemize, hem de ülkemize katkı sağlamak istiyoruz. Seydikemer tarım ile ilgili projelerle kalkınma sonuna kadar hak eden bir ilçedir” dedi.

İyi tarım uygulamalarının sertifikalandırılması için çiftçilerle sahada yapılan çalışmalara çiftçilerin ilgisinin büyük olması ve grup oluşturma çalışmaları na katılmaları İlçe Müdürlüğü personellerini mutlu etti. Bölge için hayırlı olması dilek ve temennileriyle iş planları oluşturulup toplantıya son verildi.

Bu haber toplam 1178 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.