İzmir Fuarına Muğla Çıkarması

İzmir Fuarına Muğla Çıkarması
İzmir Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ve 15 Ülkenin Tarım Bakanın yaptığı açılışla başladı.İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan...
  1. İzmir Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ve 15 Ülkenin Tarım Bakanın yaptığı açılışla başladı.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Arjantin, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Etiyopya, Gürcistan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Somali, Katar Tarım Bakanları ile Bakan Yardımcıları, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü temsilen İl Müdürü Şakir Fırat Erkal ve Teknik ekibi de dahil olmak üzere çevre illerin Tarım ve Orman İl Müdürlükleri ve sektör temsilcileri de katıldı.

Fuarın açılışını yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ilk olarak stantları gezdi, burada yeni üretilen tarım malzemelerini inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Stantta bir traktöre de binen Bakan Pakdemirli yaptığı açılış konuşmasında; "Küresel ölçekte tarım, hayvancılık ve gıda sektörünün, giderek öneminin arttığı bir yüzyılda yaşıyoruz. Bir devlet için savunma ve yerli silah sanayi ne kadar önemliyse, o devlet için tarım da o nispette öneme sahiptir. Yakın gelecekte hep beraber göreceğiz. Dünyayı doyuran ülke, dünyanın lider ülkesi olacak. Tarımı olmayan ülke, mutfağı olmayan eve benzer" dedi. Pakdemirli konuşmasının ardından ilk olarak Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Standını ziyaret etti. Burada misafir ülke bakanları ile sohbet edip kahve ikram etti. Diğer stantları da ziyaret eden Bekir Pakdemirli, burada tarım araçları hakkında yetkililerden bilgi aldı, onları yakından inceledi. Bunun yanı sıra bir traktör markasının standında yeni üretilen traktörünün tanıtımına da katıldı.

Bu haber toplam 727 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.