İZOLASYON KURALLARINI İHLAL EDENLERLE İLGİLİ YENİ KARAR

İZOLASYON KURALLARINI İHLAL EDENLERLE İLGİLİ YENİ KARAR
Muğla İli Hıfzıssıhha Meclisi Kurul yeni kararları açıkladı. Coronavirüs pozitif ve temaslı olan kişiler izolasyon kurallarını ihmal etmesi durumunda, Kötekli’ de bulunan Şahidi Kız Öğrenci Yurdu’nda karantina altına...

Muğla İli Hıfzıssıhha Meclisi Kurul yeni kararları açıkladı. Coronavirüs pozitif ve temaslı olan kişiler izolasyon kurallarını ihmal etmesi durumunda, Kötekli’ de bulunan Şahidi Kız Öğrenci Yurdu’nda karantina altına alınarak ihlal dolayısıyla cezai işlem uygulanacak.

Muğla İli Hıfzıssıhha Meclisi Kurulu tarafından Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, toplum sağlığını korumak, salgının yayılım hızını kontrol altında tutmak ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin etmek ve fiziki mesafeyi korumak amacıyla pek çok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildi.

Kararların daha etkin uygulanabilmesi amacıyla Muğla’da ek kararlar alındı. Buna göre;

Coronavirüs pozitif ve temaslı olan kişilerin izolasyon kurallarını ihlal etmesi durumunda, Kötekli Şahidi Kız Öğrenci Yurdu’nda karantina altına alınmasına ve ihlal nedeniyle cezai işlem uygulanmasına, kaymakamlıklar tarafından Coronavirüs pozitif ve temaslı izolasyona tabi kişilerin takibi için muhtarların, azaların, site ve apartman yöneticilerinin görevlendirilmesi, Covid-19 pozitif ve temaslı olan şahısların izolasyonu ihlal etmeleri durumunda görevlendirilen kişiler tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi ve kolluk kuvvetlerine ivedilikle bildirilmesine karar verildi.

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi.

Bu haber toplam 265 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.