JANDARMANIN 182 YILI ÇELENK TÖRENİYLE KUTLANDI

JANDARMANIN 182 YILI ÇELENK TÖRENİYLE KUTLANDI
Jandarma Genel Komutanlığı'nın 182’inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni düzenlendi.Jandarma teşkilatının 182. kuruluş...

Jandarma Genel Komutanlığı'nın 182’inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni düzenlendi.

Jandarma teşkilatının 182. kuruluş yıldönümü, Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle kutlandı.

Törene Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Jandarma Özel Harekât ve görevliler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ardından günün anlam ve önemine ithafen Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan konuşmada şu ifadelere yer verildi:

“Büyük onur duyduğumuz, kurulduğu günden bu yana Yüce Milletimiz ve güzel vatanımız için kan ve ter döken köklü ve şanlı bir maziye sahip jandarma teşkilatının 182’inci yıl dönümünün kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı, gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Jandarma teşkilatının ulaştığı bugünkü onurlu seviyede emek, gayret ve alın terinin bulunan gelmiş, geçmiş tüm mensuplarımıza müteşekkiriz. Bizlere bırakılan bu güçlü ve değerli mirastan dolayı şükranlarımızı sunuyor kendilerine saygı, sevgi ve hürmetle bir kez daha anıyoruz. Jandarma teşkilatının kıymetli mensupları ülkemizin güvenliği, huzur ve bekası için Jandarma Genel Komutanlığı’nın kendisine tevdi edilen tüm görevleri Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Kanunlarından aldığı yetkiyle yerine getirmesi hayati önemdedir. Bu hassasiyetin bilincinde olan Jandarma Genel Komutanlığı’mız milli, kültürel varlık, ahlaki değerlere sahip, Atatürkçü düşünce sistemini özümsemiş, Cumhuriyet’imizin temel niteliklerine bağlı vatanını, milletini ve bayrağını seven vazifesini her şeyin üstünde tutan personeli ile bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkesinin bekası ve milletinin huzuru için kendisine tevdi edilecek her türlü görevi başarma kararlığı içinde olacaktır. Sözlerimi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet Jandarmasını en iyi açıklayan şu meşhur sözleriyle tamamlıyorum. Jandarma, her zaman yurt, ulus ve Cumhuriyet’e aşk ve sadakatle bağlı, tevazu, fedakarlık ve feragat örneği bir kanun ordusudur.”

Bu haber toplam 434 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.