K Belgesinde indirim ve kolaylık

K Belgesinde indirim ve kolaylık
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'yle yapılan protokol çerçevesinde 2005 tarihinden itibaren, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Muğla ili sınırları içerisinde K türü yetki...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'yle yapılan protokol çerçevesinde 2005 tarihinden itibaren, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Muğla ili sınırları içerisinde K türü yetki belgesinin düzenlenmesi işlemleri ile yetkilendirilmiş ve bu görevini halen başarıyla sürdürmektedir.

2017 yılının Mart ayında görüşe açılmasının ardından Yeni Karayolu Taşıma Yönetmeliği taslağına MUTSO'nun ve K Türü Yetki Belgesi düzenleyen diğer Odaların TOBB öncülüğünde belirtmiş oldukları görüşler, sektörün tüm faktörlerinin de görüşleri doğrultusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yeniden hazırlanmış ve 08.01.2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Konuya ilişkin açıklama yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, yeni Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri şu şekilde açıkladı: “MUTSO olarak 2005 yılından itibaren yürüttüğümüz K Türü Yetki Belgeleri işlem ve değişiklikleri kapsamında, 8 Ocak 2018 tarihinde Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde değişiklikler yapıldı. Bu kapsamda, sektörü yakından ilgilendiren öncelikli konu geçtiğimiz haftalarda müjdesini verdiğimiz üzere K belgeleri ücretlerinin yarı yarıya indirilmesi oldu. İndirimler kapsamında 24.307 TL olan K1 belgesi bedeli 10.000 TL, 12.152 TL olan K2 belgesi bedeli 10.000 TL, 12.152 TL olan K3 belgesi bedeli 5.000 TL'ye düşürüldü. Ayrıca belge alma şartları hafifletildi. Yeni Yönetmelik ile yeni K1 belgesi almak için şahıslardan istenen asgari kapasite şartı 30 tondan 25 tona, şirketle için istenen asgari kapasite şartı 110 tondan 50 tona, K3 belgesi almak için istenen asgari kapasite şartı 45 tondan 35 tona indirildi. Sektörü yakından ilgilendiren bir diğer konu ise yetki belgesi için istenen evraklar azaltılması oldu. K1 ve K3 yetki belgesi talep edecek gerçek kişiler ile K2 belgesi talep edecek gerçek/tüzel kişilerden Oda kayıt belgesi ve imza sirküleri istenmesi zorun luğu kaldırıldı. Ayrıca başvuru formları kaldırıl dı. Kişiler yalnızca dilekçe ile başvuruda bulunabi lecek.”

Bu haber toplam 588 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.