Kaçak yapılara ceza yağdı

Kaçak yapılara ceza yağdı
Muğla il genelinde denizin dibine yapılan metrelerce derinlikte duvarları örenlere ceza yağdı. Türkiye'de bir ilk olacak olan cezanın bedeli ise yaklaşık...

Muğla il genelinde denizin dibine yapılan metrelerce derinlikte duvarları örenlere ceza yağdı. Türkiye'de bir ilk olacak olan cezanın bedeli ise yaklaşık Tarım ve Orman il müdürlüğü ekiplerinde 20 bin TL olacağı öğrenildi.

Aykut Kurt

Ekipler, bilgisayarlarından bölgenin uydu fotoğraflarına bakarak, kaçak yapıların tespitini yaptı. Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli dalgıçlar, Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ve Tarım Müdürlüğünde görevli uzman kişiler den oluşan ekip duvarları yerinde inceleyip tespit etti.

Tarım ve Orman il müdürlüğü ekipleri tarafından 2020 yılı içerisinde Muğla il sınırlarında 1380 sayılı su ürünleri Kanunu’nun yedinci maddesine göre kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalan kısmında yapılan ihlaller ile ilgili il müdürlüğü ekipleri tarafından 4 siteye denetim yapılırken sitlerden bazılarına 2 kere cezai işlem uygulanırken toplam 6 siteye cezai işlem uygulandı. Ayrıca denetimlerde 7 otel denetlendi bazı otellere 2 kere cezai işlem uygulanırken toplam 8 otel olmak üzere toplam 14 adet idari para cezası uygulandı. Tespit edilen otel ve sitelere toplam 280 bin TL idari para cezası uygulandı. Yapılan denetimlerde tespit edilen yerlerin eski haline dönüştürülmesi için gerekli bildirimler yapıldı.

Bu haber toplam 577 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.