“Kaçak yapılarla mücadele devam ediyor”

“Kaçak yapılarla mücadele devam ediyor”
Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında ruhsatsız yapılaşma ile mücadele kapsamında kurumlar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla Kaçak Yapılarla Mücadele Toplantısı yapıldı.Valilik 75. Yıl Toplantı...

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında ruhsatsız yapılaşma ile mücadele kapsamında kurumlar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla Kaçak Yapılarla Mücadele Toplantısı yapıldı.

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Orhan Tavlı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı S.G. Kıdemli Binbaşı Süleyman Ercan ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil katıldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Muğla sınırlarındaki kara ve deniz alanlarının yaklaşık 454 bin 876lık kısmı 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında tescil edilen Doğal Sit Alanı ile 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında tescil edilen Özel Çevre Koruma Bölgelerinde yer aldığı ve korunan alanlarda ve çevresinde kaçak yapılaşma ile mücadele edilmesi ve saha denetimlerinin arttırılması gerekliliğinin doğduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Öncelikle Özel Çevre Koruma Bölgeleri, Doğal Sit Alanları ve Kıyı Kanunu’na tabi alanlar olmak üzere İlimiz sınırları içerisindeki tüm alanlarda bugünden itibaren özellikle turizmin yoğun olduğu Fethiye, Bodrum ve Marmaris ilçelerimizde 2021 yılı inşaat sezonu bitimine kadar Muğla Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personelleri tarafından kaçak yapılaşmanın önlenmesi amacıyla helikopter ve dronelarla saha denetimleri yapılacaktır.”

Toplantıda kaçak yapılaşmanın bulunduğu coğrafyanın jeopolitik, topografik yapısı ve iklim özellikleri nedeniyle Türkiye’de depremler başta olmak üzere sel, taşkın, orman yangınları, heyelan gibi doğal afetler sık yaşanmakta olup, mevzuata aykırı olarak inşa edilen yapılar doğal afetler sonrası oluşabilecek can ve mal kaybı riskini arttırdığı belirtildi. Bu nedenle kaçak yapılaşmaya ilişkin olarak Belediye Başkanlıklarıyla gerekli koordinasyonun sağlanarak kesinlikle müsamaha gösterilmemesi ve kaçak olarak yapı inşa eden kişi,firmalar hakkında yapının hafriyat ve su basman aşamasından başlamak üzere gerekli bildirimlerin İlçe Kaymakamlıkları, İlçe Belediyeleri ve İlçe Jandarma komutanlıkları ve İlçe Emniyet Müdürlüklerine yapılmasının sağlanması ile ilgili konular görüşüldü.

Ayrıca ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapıların yetkili birimlere iletilmesi noktasında mahalle muhtarlarının da duyarlı davranmasının önemli olduğuna vurgu yapıldı.

Bu haber toplam 376 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.