KAÇAK YAPIYA GEÇİT YOK

KAÇAK YAPIYA GEÇİT YOK
Muğla’nın Menteşe ilçesi Akbük koyunde 2020 yılında durdurulan kaçak yapıların yıkımı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kararın geri çekilmesiyle 19 Nisan 2021 tarihinde yeniden başlatıldı. Bölgeye yönlendirilen...

Muğla’nın Menteşe ilçesi Akbük koyunde 2020 yılında durdurulan kaçak yapıların yıkımı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kararın geri çekilmesiyle 19 Nisan 2021 tarihinde yeniden başlatıldı. Bölgeye yönlendirilen yıkım ekipleri ve yapı sahipleri arasında gerginlik yaşandı. 4 gün sürecek yıkım çalışmalarında 32 kaçak yapı ve bir iskele yıkılacak.

Beritan Yücel

Muğla’nın Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi Akbük koyunda 2020 yılında başlanan ancak yargının yürütmeyi durdurma kararı ile yarım kalan kaçak yapıların yıkım işi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kararın geri çekilmesiyle 19 Nisan 2021 tarihinde yeniden başlatıldı.

Yapıların yıkımı için sabah saatlerinde Akbük mevkiinde, Menteşe Belediyesi'nin iş makinaları, yıkım ekibi yönlendirildi ve bölgeye ayrıca, jandarma personeli takviye edildi. Bölgede yaşayan köylüler yıkım ekiplerini Akbük'e sokmamak için yolu kapadı ve direniş gösterdi.

Bölgeye İl Jandarma Komutanlığı Komando Taburu'ndan 100 asker ile 50 jandarma sevk edildi. Ekipler, toplanan kişileri kalkanlarla geri iterek yolu açmaya çalıştı. Kolluk kuvvetleri tarafından yol açılarak iş makinelerinin geçişi sağlanmasının ardından belediye ekipleri yıkım çalışmalarına başladı.

Yıkım çalışmalarınde öncelikle Akbük Koyu'nun uç kısmında bulunan bir tesisin eklentileri yıkıldı. 4 gün sürecek çalışmalarda 32 kaçak yapı ve bir iskele yıkılacak.

“YIKIM İŞLEMLERİMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR”

Menteşe Belediyesi gerçekleştirilen kaçak yapı yıkımlarına yönelik açıklama yayımladı. Yayımlanan açıklamada, 2020 yılında yıkımların başlamasına rağmen alınan yürütmeyi durdurma kararı sebebiyle yarım kaldığı ve kararın kalkmasıyla birlikte yıkım sürecinin yeniden başladığı ifade edildi.

Alınan yıkım kararına karşı dava açılmamış veya açılan tüm davaların reddedilmek suretiyle yıkım kararı kesinleşmiş, yargı yolunun artık kapanmış yapılar olduğunu belirten Menteşe Belediyesi, yıkım kararı çıkan yapıların aynı zamanda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünce yapı kayıt belgelerinin iptal edildiğini, buna karşı idari yargı süreçleri reddedilerek iptali kesinleştiği dile getirildi.

Menteşe Belediyesi tarafından yıkım sürecinin yeni olmadığı belirtilirken 2020 yılında başlamasına rağmen alınan yürütmeyi durdurma kararı sebebiyle yarım kaldığı, kararın kalkmasıyla birlikte yıkım süreci yeniden başladığı açıklandı. Menteşe Belediyesi tarafından yayımlanan açıklamada “Yıkımına devam edilen yapılar, 31.12.2017 tarihinden sonra yapılmak suretiyle imar barışı yasasının kötüye kullanılarak yapıldığı ilgili kamu kurumlarınca ve hukuken ispatlanmış yapılardır. Tüm kamu kurumlarıyla işbirliği içinde ve yargı kararlarına uygun şekilde, doğayı tehdit ve talan eden tüm kaçak yapılarla ilgili yıkım işlemlerimiz kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Bu haber toplam 415 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.