Kadın Girişimcilerden Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya ziyaret

Kadın Girişimcilerden Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya ziyaret
Ticaret Bakanlığı tarafından hibe almaya hak kazanan Ortaca El Ele Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi yöneticileri, Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi yöneticileri ve Güneşin Kadınları Muğla...

Ticaret Bakanlığı tarafından hibe almaya hak kazanan Ortaca El Ele Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi yöneticileri, Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi yöneticileri ve Güneşin Kadınları Muğla Kadın Girişimi İşletme Kooperatifi yöneticileri, Ticaret İl Müdürü Vekili Gülşah Yalçınkaya ile birlikte Vali Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti.

Ticaret Bakanlığı 2020 yılında kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla öncelikli olarak kadın kooperatiflerinin faydalandığı bir Kooperatifçiliği Destekleme Programı’nı hayata geçirdi. KOOPDES olarak bilinen programdan bugünde kadar Türkiye’de toplam 140 kadın kooperatifi yararlandı. Mart ayında başvuruları sona eren programın ikinci etabında Muğla’dan projesi gönderilen üç kadın kooperatifi de hibe almaya hak kazandı.

GÜNEŞİN KADINLARI MUĞLA KADIN GİRİŞİMİ İŞLETME KOOPERATİFİ

Güneşin Kadınları Muğla Kadın Girişimi İşletme Kooperatifi, Tarım ve gıda dışında el sanatları ve hediyelik eşya alanında da faaliyetlerde bulunmak üzere 2021’de kuruldu. Kuruluş amacı ve hedefleri ile ilgili bilgi veren Kooperatif Başkanı Deniz Ekinci, kadınların daha çok üretim sürecine dahil edilmesi, ürünlerinin pazarlarla buluşturulması için büyük hedefleri olduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Kadın üreticilerle çiftçilerle, ev hanımlarıyla birlikte üretmek istiyoruz biz de tarlaya gidip çalışacağız” dedi.

ORTACA EL ELE KADIN GİRİŞİMİ ÜRETİM VE İŞLETME KOOPERATİFİ

Ortaca El Ele Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ise Türkiye’nin meyve üretiminde dünyada 5. sırada yer almasına rağmen kişi başı taze meyve tüketiminde geri sıralarda kaldığından hareketle bir proje hazırlayan Kooperatifinin bir diğer amacı da meyvede israfı engellemek. Kooperatifin bulunduğu Ortaca yöresi narenciye ve limon üretimi dışında tropikal meyve üreticiliği alanında da önümüzdeki dönemde kendinden söz ettirmeye aday.

Kooperatif hazırladığı proje ile meyvelerin özellikle tüketimi kısıtlı olan çocuklar ve yaşlılar tarafından da rahatlıkla tüketilebilmesi için doğrudan tüketilebilir halde pazara sunulması amacını taşıyor. Kooperatif ortaklarından Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca M.Y.O. Öğretim Üyesi Ziraat Mühendisi Nazan Korkmaz projeleri hakkında bilgi verdikten sonra hibe ile alınacak makine ve ekipmanın kooperatifleri için önemli bir adım olacağını  belirtti.

BEGONVİL KADIN GİRİŞİMİ ÜRETİM VE İŞLETME KOOPERATİFİ KOOPERATİF

Muğla’nın ilk kadın kooperatifi olan Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Kooperatif Başkanı Funda Akçalı toplantıda geçen 10 yılda kooperatifin geldiği noktayı özetleyen bir konuşma yaptı. Ardından hibeye konu projeleri ile ilgili bilgi verdi. Faaliyetleri arasında gıda ve giyim sektörü önemli bir yer tutan Begonvil Kadın Kooperatifi hazırladığı proje ile Üzümlü, Yeşilyurt ve Çomakdağ dokumalarının unutulmasını önlemek için hazırladıkları projenin amacı bu dokumaları yeni nesil tezgahlarda çoğaltmak, canlandırmak, hikayelerini yeniden yorumlamak ve yeniden tasarlayarak giyim ve ev tekstili için değerlendirmek. Kooperatif Başkanı Funda Akçalı proje ile ilgili bilgi verdikten sonra bu desteği uzun zamandır beklediklerini ve projelerini hayata geçirmek için çok heyecanlı olduklarını ifade etti.

Toplantıda, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Kadın Kooperatiflerinden ortak sayılarını artırmaları ve özellikle de kırsal alanda daha çok kadına ulaşmalarını istedi. Muğla’ya ait kültürel ve ticari zenginliklerin ortaklaşa değerlendirilmesi için her kuruma, sivil toplum kuruluşlarına ve girişimcilere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Vali Tavlı, Valilik olarak taş üstüne taş koyan herkesin yanında olduklarını ve desteklediklerini söyledi.

Bu haber toplam 361 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.