Kadir Gümüş İstifa Etti

Kadir Gümüş İstifa Etti
FERDİ YAVUZ- Muhtarlar Federasyon Başkanı Kadir Gümüş görevinden istifa ettiğini açıkladı. Menteşe ilçesine bağlı Kozağaç Köyü Muhtarı ve Muhtarlar...

FERDİ YAVUZ- Muhtarlar Federasyon Başkanı Kadir Gümüş görevinden istifa ettiğini açıkladı. Menteşe ilçesine bağlı Kozağaç Köyü Muhtarı ve Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Gümüş, Muhtarlar Federasyonu Başkanlığı’ndan istifa etti. Kadir Gümüş istifasını, yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu.

Kadir Gümüş İstifa Etti

Gümüş açıklamasında şunlara yer verdi;

“Değerli Basın Mensupları, Değerlim Arkadaşlarım, Dernek Başkanlarım ve Temsilcilerim;

12.09.2011 Tarihinden beri Menteşe’ye bağlı Kozağaç Köyü muhtarlığı görevini yürütmekteydim, 18.07.2011 tarihinden beri Menteşe Muhtarlar Derneği Başkanlığı ve 11.10.2016 tarihinden beri de Muhratlar federasyonu Başkanlığı yapmaktaydım ve Ankara’da T.C Muhtarlar Federasyonu’nda Genel Başkan Yardımcılığı da yürütmekteydim. Beni muhtar seçen Kozağaçlı hemşerilerim ile birlikte, dernek başkanlığına ve federasyon başkanlığına taşıyan saygıdeğer muhtar arkadaşlarıma minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler kamu görevi ifa eden insanlarız severek yapıyoruz. Hak için halka hizmetten daha güzeli yok. Ancak bu onurlu görevi ifa ederken, valiliğimizin, kaymakamlığımızın ve diğer siyasilerden de ve kuruluşlarımız yanında yerel yönetimlerimiz için kolaylaştırıcı olurken destek göreceğimiz yerde köstek görür olduk. Partizanlık yapan yerel yönetimlerimizin önümüzü çıkardıkları engelleri anlıyoruz. Katlanıyoruz da. Ancak partizanlık yapmaması ve tüm sivil toplum örgütlerine ve özellikle bizim gibi kamu yararına derneklere aynı mesafede durması gerekirken, durmadığını üzülerek görüyoruz. Federasyon olarak çok ciddi giderlerimiz var özellikle büro giderleri boynumuzu büküyor. İl merkezinde bir iş merkezine sahip olan Kızılay Muğla Şube Başkanlığı’na sanki muhtaçlarmış gibi İlçe Kaymakamlığımızın çıktığı binada yer veren Valilimize dilekçe verdik. Yerimiz yok dediler. Bize karşı olumsuz davranmıştır. Yerel yönetimle bir tarafa, bize çok güvendiğimiz Valiliğimizde böyle davranırsa yapacak bir şey yok. Bu yükü daha fazla taşıyamayacağım. Federasyon Başkanlığı’ndan ve yönetimden istifa ediyorum. Sadece Muğla İli Muhtarlar Derneği Başkanlığı’mızı gücüm yettiği yere kadar sürdüreceğim. Kamuoyuna saygılarımla duyurmayı bir görev bilirim.”

Bu haber toplam 1004 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.