KAĞIT FABRİKASI KAPATILDI

KAĞIT FABRİKASI KAPATILDI
Dalaman’da, tarım ve ormanlık alana sıçrayan yangının başladığı kağıt fabrikası kapatıldı, işletmeye de 12 milyon 71 bin 949 lira idari para cezası kesildi.BERİTAN YÜCELÇevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğünden...

Dalaman’da, tarım ve ormanlık alana sıçrayan yangının başladığı kağıt fabrikası kapatıldı, işletmeye de 12 milyon 71 bin 949 lira idari para cezası kesildi.

BERİTAN YÜCEL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Dalaman'da faaliyet gösteren kağıt fabrikasına ait atık alanında çıkan yangının ormanlık alana ve çevreye verdiği zararla ilgili başlatılan inceleme tamamlandı. Müdürlükten yapılan açıklamada, kapsamlı inceleme ve denetim sonucu işletmenin atık alanında, tehlikeli ve tehlikesiz atıkların düzensiz ve kontrolsüz şekilde biriktirildiği, Çevre İzin ve Lisans Belgesi kapsamında izin verilen atıkların haricinde atık kabulünün yapıldığı tespit edildiği bildirildi. Çevre ve insan sağlığına zarar veren işletmenin Çevre İzin ve Lisans Belgesi süresiz iptal edildiği kaydedilen açıklamada, “Çevre ve insan sağlığı yönünden tehlike yaratan bu durum sebebiyle işletmenin 01.11.2023 tarihine kadar geçerli olan Çevre İzin ve Lisans Belgesi süre verilmeksizin iptal edilmiştir. Bu kapsamda Dalaman Kaymakamlığına işletmenin yeni geçici faaliyet belgesi düzenlenene kadar faaliyetinin durdurulması gerektiği bildirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca faaliyetleri durdurulan işletme kapatıldı. Atıkları düzensiz ve izinsiz şekilde depolayan, gerekli önlemleri almayarak yangın çıkmasına sebep olan, çevre ve insan sağlığını tehlikeye atan işletme hakkında 12 milyon 71 bin 949 lira idari para cezası uygulandı.

Ayrıca işletme hakkında Çevre Kanunu kapsamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Bu haber toplam 428 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.