Kahraman komutanlardan Saatçı’ya ziyaret

Kahraman komutanlardan Saatçı’ya ziyaret
Vatanı için canını ortaya koyan, çatışmalarda yaralanarak Gazi olan kahraman komutanlar, ‘Omuz Omuza yürüyoruz’  projesiyle Everest dağına çıkıp,...

Vatanı için canını ortaya koyan, çatışmalarda yaralanarak Gazi olan kahraman komutanlar, ‘Omuz Omuza yürüyoruz’  projesiyle Everest dağına çıkıp, Türk Bayrağını dalgalandıracaklar. Proje öncesi antrenman için Fethiye’ye gelen kahraman gaziler, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı ziyaret ettiler. Misafirlerini belediye girişinde belediye personelleriyle birlikte alkışlarlakarşılayan Başkan Saatcı, gazi komutanları makamında ağırladı. Samimi karşılamadan dolayı duygulandıklarını belirten komutanlar, Everest zirvesinde Fethiyespor bayrağını da dalgalandıracaklarını ifade ettiler.

Omuz omuza yürüyoruz projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyarete, 1996 yılında Kuzey Irak’ın Hakurk bölgesinde bölücü terör örgütlerine yapılan operasyonda el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle gazi olan Önder Gültekin, 1998 yılında Şırnak’ın Gabar dağı kırsalında bölücü terör örgüte yapılan operasyon sırasında vurularak üç iç organını kaybeden Gazi Koray Gürbüz, 2005 yılında Hakkari Çukurca’da bölücü hainler tarafından yaralanan Gazi Koray Gürbüz, 1995 yılında Kuzey Irak’ta operasyon sırasında vurularak yaralanan Gazi Ömer Duran, Emekli SAT Komandosu Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, Emekli Yarbay Kemalettin Yakar ve beraberlerinde gazilere olan farkındalığa dikkat çekmek isteyen omuz omuza projesi ekibi katıldı

“Destan yazan komutanların önünde saygıyla eğiliyorum”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “Destan yazan komutanlarımızın Everest’e giderek, bu anlamlı işi gerçekleştirecekler. Ben her şeyden önce komutanlarımın önünde saygıyla eğiliyorum. Ali komutan Kardak kayalıklarını çıktı, Everest ne olacak ki? Bu görevi hayırlısıyla yapıp gelecekler. Letooniatatil köyüne bu organizasyona sahip çıkmasından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah dönüşte yine burada görüşeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından misafirlerini belediye çıkışına kadar uğurlayan Başkan Saatcı, komutanların kendisine vermiş olduğu gazi tişörtü hediyesinin belediye girişine asacağını ifade ederek, hayırlı yolculuklar diledi.(Kemal Fellahoğlu)

Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.