Kahraman polis hayat kurtardı

Kahraman polis hayat kurtardı
Muğla’nın Bodrum ilçesinde sabah saatlerinde içerisinde 30 mültecinin bulunduğu 6 metrelik fiber tekne battı. Deniz kıyısına kadar vuran mültecileri vatandaşlar ve polisler çıkardı. Trafik polisi, Harun Kılıçoğlu denizden...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sabah saatlerinde içerisinde 30 mültecinin bulunduğu 6 metrelik fiber tekne battı. Deniz kıyısına kadar vuran mültecileri vatandaşlar ve polisler çıkardı. Trafik polisi, Harun Kılıçoğlu denizden çıkarılan kız çocuğuna kalp masajı yaparak tekrar hayata döndürdü.

Denizde can pazarı yaşandı

Bodrum’un Gümbet sahilinden 30 mülteci Yunanistan’ın İstanköy adasına gitmek için 6 metre büyüklüğünde fiber tekneye bindi. 10 kişilik tekneye 30 kişi binince fiber tekne sahilden 50 metre açıkta alabora oldu ve battı. Üzerlerinde can yeleği dahi bulunmayan mülteciler denizde adeta can pazarı yaşadı. Boğulmak üzere olan mültecilere bölgede bulunan vatandaşlar ve polis memurları kurtarmak için denize girdi.

Polis memuru kurtardı

Denizde can pazarının yaşandığı dakikalarda vatandaşlar ve bir polis memuru 3’ü çocuk, 4 kadın 12 kişiyi denizden çıkardı. Vatandaşların denizden çıkarttığı bir çocuğun kalbinin durduğu anlaşıldı. Trafik polisi Harun Kılıçoğlu küçük çocuğa hemen kalp masajı yaptı. Tekrar hayata dönen küçük çocuk ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kalp masajı ile tekrar hayata döndürülen çocuğun hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

2 kişi yaşamını yitirdi

20 kişinin sağ olarak kurtulduğu tekne faciasının ardından 2 kişi yaşamını yitirirken 3 kişinin durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Ekipler denizde kaybolduğu söylenen 10 kişi için arama ve kurtarma çalışması başlattı.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 434 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.