KAHRAMAN ŞAHİN’İN BAYRAĞI BABASINDA

KAHRAMAN ŞAHİN’İN BAYRAĞI BABASINDA
MİKAİL ZEYBEK--Marmaris’te çıkan orman yangınında itfaiyecilere yardım ederken hayatını kaybeden kahraman Şahin’in babası Ali Akdemir, oğlunun bayrağını devraldı. Acılı baba Akdemir, Köyceğiz Sazak Mahallesindeki yangın...

MİKAİL ZEYBEK--Marmaris’te çıkan orman yangınında itfaiyecilere yardım ederken hayatını kaybeden kahraman Şahin’in babası Ali Akdemir, oğlunun bayrağını devraldı. Acılı baba Akdemir, Köyceğiz Sazak Mahallesindeki yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Şahin’in babası Ali Akdemir, “Şahin’in bıraktığı bayrağı biz devraldık. Elimizden ne geliyorsa yapıyoruz,” dedi. 

Marmaris’te 29 Temmuz’da çıkan orman yangınında 25 yaşındaki Şahin Akdemir, söndürme çalışmalarına kahramanca destek verdi. Akdemir, İçmeler Mahallesindeki söndürme çalışmalarını sürdüren itfaiye ekiplerine motosikletiyle içme suyu götürürken alevlerin arasında kalarak yaşamını yitirdi. Şahin’in babası Ali Akdemir ve kardeşi Baykal Akdemir, Köyceğiz’de devam eden orman yangınlarıyla mücadeleye destek verdi. Acılı baba ve oğul, Sazak Mahallesinin yakınlarındaki yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Baba Akdemir, çalışmalara hem lojistik destek sağladı hem de söndürme çalışmalarına katıldı.

“ŞAHİN’İ YAKAN ATEŞ KÖYÜMÜZDE”

Acılı baba Akdemir, oğlunu Marmaris’te şehit verdiğini hatırlatarak, “Yaklaşık 8-9 gün sonra Şahin’i yakan ateş köyümüz olan Sazak’ta da etkisi gösterdi. Şu anda bizde tehlike altındayız. Bunca çalışmaya rağmen ateş halen söndürülemedi. ” dedi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Şahin Akdemir’in gönüllü olarak söndürme çalışmalarına katıldığı sırada hayatını kaybettiğini söyleyen baba Akdemir, “Şahin’in bıraktığı bayrağı biz devraldık. Elimizden ne geliyorsa yapıyoruz, her türlü çabayı gösteriyoruz. Yeri geliyor su veriyoruz, yeri geliyor tırmık yapıyoruz, yeri geliyor araçlarımızla gönüllülere yardım malzemesi götürüyoruz. Çünkü bölgeyi çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“KÜÇÜK OĞLUM DA ŞAHİN’İN İZİNDEN DEVAM EDİYOR”

Şahin’in küçük kardeşi Baykal’ın da söndürme çalışmalarına katıldığını anlatan baba Akdemir, şunları söyledi: “Benim küçük oğlumda 24 saattir yangınla mücadele ediyor. Şahin’in kardeşi yangınların Sazak bölgesine yayılmaması için ilk çıkış noktasında arazözden hem hortum çekiyor hem de söndürme çalışmalarına yardım ediyor. Küçük oğlum da Şahin’in izinden devam ediyor. Kaçmak yok, bu vatan bizim vatanımız. Ölmek var dönmek yok. Bu ateş elbet sönecek. Elimizden geleni yapıyoruz.”

Bu haber toplam 1945 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.