Kahvehaneciler isyanda

Kahvehaneciler isyanda
***Muğla’nın Menteşe İlçesinde faaliyet gösteren kahvehanelerin işletmecileri normalleşme sürecinde oyun yasağının kalkmamasına isyan etti. Coronavirüs...

***Muğla’nın Menteşe İlçesinde faaliyet gösteren kahvehanelerin işletmecileri normalleşme sürecinde oyun yasağının kalkmamasına isyan etti. Coronavirüs salgını sebebiyle tedbir amaçlı kahvehanelerde oyun oynanmasının yasaklanmasının ardından normalleşme sürecinde oyun yasağının kalkmamasına isyan eden kahveciler, “Dayanacak gücümüz kalmadı. Böyle devam ederse kapatmak zorunda kalacağız. Oyun olmadan iş yok” dedi.

*** “Restoranlarda insanlar yan yana yemek yerken virüs bulaşmıyor, kahvede oyun oynayınca mı bulaşıyor” diyen Kırçiçeği Kahvehanesi işletme sahibi Mehmet Erol, “Bir kural geliyorsa, eşit gelsin” dedi.

Sinem Korkmaz

Ülke genelinde yaşanan Coronavirüs salgını nedeniyle, virüsün halk sağlığı üzerindeki etkilerini azaltmak maksadıyla birçok işletme ile birlikte kahvehaneler de 16 Mart 2020 tarihi ile kapatıldı. 1 Haziran tarihi itibari ile oyun oynatmama şartıyla tekrar faaliyete geçen kahvehane sahipleri, dayanacak güçlerinin kalmadığını ve sona geldiklerinden dert yandılar.

“KİMSE GEÇİMİMİZİ DÜŞÜNMÜYOR”

Oyunların bir an önce başlaması gerektiğini söyleyen Kırçiçeği Kahvehanesi işletme sahibi Mehmet Erol, “16 Mart 2020 tarihinde kapatılan işletmelerimiz 1 Haziran itibari ile tekrar açıldı. İşletmelerimizin tekrar faaliyete geçmesine sevinirken oyun yasağının olacağını öğrendiğimizde bozguna uğradık. Bir kahvehane oynattığı oyun ile para kazanıyor. Zaten pandemi sürecinin en yoğun yaşandığı günlerde işletmelerimizin kapalı olması hepimizi zor duruma soktu. Şimdi ise oyun olmadığı için hanemize hep eksi yazılıyor. Daha çok zarara uğruyoruz. Hepimizin çoluğu çocuğu var. Kimse geçimimizi düşünmüyor. Normal bir restoranda insanlar yan yana yemek yerken virüs bulaşmıyor da oyun oynayınca mı bulaşıyor? En acil şekilde tekrar oyunlar başlamalı yoksa bu esnafın hali bitik. Bizim dayanacak gücümüz kalmadı. Bir kural geliyorsa eşit gelmeli. Biz dükkân kapatma durumuna geldik. Ne sanıyorlar günlük 10 çay satma ile dükkân ödemeleri yapılmaz. Ne kural koyarlarsa tamamız, hijyen kurallarına uyarız. Yeter ki artık oyun yasağı kalksın” dedi.

“ELEMAN PARASINI ÖDEYEMİYORUZ”

Ekonomik olarak bittik diyen İncioğlu kahvehanesi işletme sahibi Kamuran Fidan, “Bizim dayanacak bir gram gücümüz kalmadı. Ekonomik olarak bitmiş durumdayız. Ne çalışanlara para verebiliyoruz ne faturaları ödeyebiliyoruz. Ödeyecek gücümüz yok.  Çok kötü durumdayız. Cumhurbaşkanımız konuya el atsın, bize yol açsın artık. Bizden ne isterlerse buna hazırız. Masada büyütürüz, yancıları da kaldırırız, gerekirse oyundan sonra taşları kağıtları yıkarız. Yeter ki oyunlar tekrar başlasın. Yoksa kahvelerimizi kapatacağız biz. Yemekli restoranalar açıldı. İnsanlar ağız ağıza yemek yiyor, içki içiyor. Orada virüs yok mu? İşletmeci kardeşlerime bir şey söylemiyorum herkes ekmeğinde tabi. Ama bize de haksızlık yapılmasın. Bir şey yapılsın bizim için lütfen. Biz tüm hijyen kurallarına uymaya hazırız. Şu an müşteri potansiyelim sıfır, bitmiş durumdayım” dedi.

“Bir kahveyi döndüren oyundur” diyen Yörükoğlu Kırathanesi’nin işletme sahibi Muammer Kırdal, “Oyunlar yasaklandıktan sonra hiçbir şeye yetemez olduk. Çay kahve satmayla bir şey olmuyor. Bir kahveyi döndüren oyundur. Oyun olmayınca iş de yok. Şu an durumlarımız kötü. Bu şekilde devam ederse dükkânı kapatacağız” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1738 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.