Kaldırımı İşgal Eden Makam Araçları Vatandaşı İsyan Ettirdi

Kaldırımı İşgal Eden Makam Araçları Vatandaşı İsyan Ettirdi
Sinem KORKMAZ- Kaldırımı işgal eden makam araçları vatandaşı isyan ettirdi. Geçtiğimiz Perşembe günü Muğla Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis...

Sinem KORKMAZ- Kaldırımı işgal eden makam araçları vatandaşı isyan ettirdi. Geçtiğimiz Perşembe günü Muğla Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıya belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı. Ancak meclis toplantısına katılan kişilerden bazılarının makam araçları, yaya kaldırımını ve görme engelli vatandaşların kullandığı sarı çizgiyi saatlerce işgal etti. Bu duruma ise vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

Yöneticiler böyle yaparsa vatandaş ne yapsın dedirten bir haber Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde yaşandı. Geçtiğimiz Perşembe günü Muğla Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı. Yaklaşık 6 saat süren meclis toplantısında, bazı belediye başkanları ve meclis üyelerinin araçları kaldırımda bekledi.  Atatürk İlkokulu’nun yanında bulunan ve o saatlerde çoğunlukla öğrencilerin kullandığı kaldırıma park edilen makam araçları, yaya geçişlerinde zorluk çıkardı. Bazı engelli vatandaşlar ise kaldırımı kullanma imkanı bulamadı. Bu durum karşısında vatandaşlar, sosyal medya platformlarında  'İnsanlar önce yöneticileri örnek alırlar, sizi örnek alsak ne olur.” tepkilerini dile getirdiler. Makam araçlarının kaldırım ve görme engelliler için yapılan sarı çizgilere park edilmesine karşı bazı vatandaşlar; “Çocuklarımız okullarına, kaldırım yerine yoldan gidiyorlar. Bu resmi araçlar neden kaldırımlarda duruyor. Meclis toplantısı bitene kadar bu kadar araba kaldırımlarda beklemek zorunda mı? Yan tarafta katlı otopark var, oraya koysunlar. 'insanlar önce yöneticileri örnek alırlar, sizi örnek alsak ne olur.” İfadelerini kullandılar.

Yaklaşık 6 saat süren Muğla Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı bitiminde, kaldırımları işgal eden araçlar birer birer kaldırımdan ayrıldılar.

Bu haber toplam 751 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.