Kalp sağlığı konulu seminer düzenlendi

Kalp sağlığı konulu seminer düzenlendi
Özel Bodrum Hastanesi 12-18 Nisan Kalp Sağlığı Haftası nedeni ile kalp ve damar hastalıkları ile mücadele etmenin önemini vurgulamak, kişileri bu hastalıklara...

Özel Bodrum Hastanesi 12-18 Nisan Kalp Sağlığı Haftası nedeni ile kalp ve damar hastalıkları ile mücadele etmenin önemini vurgulamak, kişileri bu hastalıklara karşı uyarmak, kalp sağlığını koruma konusunda bilinçlendirmek, sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırabilmek ve kalp sağlığına dikkat çekmek amacıyla Kalp Sağlığı konulu seminer düzenledi. Oasis Alışveriş Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere yüzü aşkın kişi katıldı.

Semineri veren Özel Bodrum Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nejat Sönmez, günümüzde kalp sağlığının daha iyi anlaşılması, tanı yöntemlerindeki gelişmeler ve tedavi edici modellerdeki ilerlemelere rağmen dünyada ve Türkiye’de ölüm nedenlerinin başında hala kalp ve damar hastalıklarının geldiğini söyledi.

Uz. Dr. Sönmez, hipertansiyon, kolesterol, obezite, şeker hastalığı ve sigara kullanımının kalp sağlığını tehdit eden unsurlar arasında yer aldığını belirtti ve özellikle sigara kullanımının, kalp hastalıklarına, inmeye (felç), akciğer hastalıklarına ve çeşitli kanserlere neden olduğunun altını çizdi.

Kan basıncı yüksekliği, şeker hastalığı ve uyku bozukluğu ile ilgili olan sorunların üzerinde durulması gerektiğini; kan şekeri, kolesterol ve kan basıncı gibi değerlerin belirli seviyelerde tutulmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Uz. Dr. Sönmez, “Kalp hastalıklarının giderek artış göstermesi ile birlikte koruyucu sağlık önlemlerinin değeri daha iyi anlaşılmaya başlanmıştır. Sağlıklı beslenme, hazır gıdalar yerine taze besinlerin tercih edilmesi, aşırı tuz kullanımının önüne geçilmesi, düzenli sağlık kontrolleri, kan değerlerine dikkat edilmesi kalp sağlığını koruma tedbirleri arasındadır. Ayrıca hayata karşı iyimser olmak, aile ve çevre ile kaliteli zaman geçirmek, uyku düzenini kontrol altında tutmak da önemlidir. ’şeklinde konuştu.

Sağlıklı bir yaşam için sporun şart olduğunu da sözlerine ekleyen Özel Bodrum Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nejat Sönmez, 40 yaş üstü kişilerin spor yapmaya başlamadan önce kardiyak yönden değerlendirilmesi gerektiğini, fizik muayene, EKG (Elektrokardiyografi), gerekli ise ekokardiyografi ve egzersiz testleri yapılması gerektiğini belirtti.

Bu haber toplam 740 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.