Kampçıların Bıraktığı Çöpler Tepkilere Neden Oldu

Kampçıların Bıraktığı Çöpler Tepkilere Neden Oldu
Muğla’nın Datça ilçesinin koylarında haftasonu yoğunluğu yaşanmaya devam ediyor. Günübirlik tatilcilerin ve kampçıların arkasında bıraktığı çöpler...

Muğla’nın Datça ilçesinin koylarında haftasonu yoğunluğu yaşanmaya devam ediyor. Günübirlik tatilcilerin ve kampçıların arkasında bıraktığı çöpler çevre halkını isyan ettirdi.

Sinem Korkmaz

Muğla’nın Datça ilçesinin koylarında tatil yoğunluğu devam ediyor. Tatilciler özellikle gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle pandemi günlerinde bile sakinliği yaşayamayan Palamutbükü, çöp sorunu ile savaşıyor. Günübirlik gelen ve kamp yapan tatilcilerin arkasında bıraktığı çöpler çevre kirliliğine neden olurken, hem duyarlı tatilcileri hem de bölge halkını isyan ettirdi.

Tatilcilerin bıraktığı çöpleri topladıklarını söyleyen bölge halkı, “Onlar burada tatil yapıp gidiyorlar fakat biz burada yaşıyoruz. Yaşadığımız yerin bu denli talan edilmesi tabi ki hoşumuza gitmiyor. Birçok tatilcide bu durumdan şikayetçi. Onlarda böyle bir ortamda tatil yapmak istemiyor. Özellikle alkol şişeleri atılıyor sürekli. Poşete doldurup atmak çok zor değil. Burası hepimizin. Hırpalayarak doğaya zarar vermekle elimizi hiçbir şey geçmez. Lütfen tatilciler biraz daha duyarlı olsun” dedi.

Bu haber toplam 593 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.