Kamu Şefleri Dertli

Kamu Şefleri Dertli
Kamu kurumlarında Şube Müdürlüklerinin altında; hizmetin, yazışmaların daha düzenli, dosyaların itina ile arşivlenmesi, çalışanların uyum içinde hizmet yürütmeleri için görevli olan şeflerin Türkiye genelinde sorunlarını...

Kamu kurumlarında Şube Müdürlüklerinin altında; hizmetin, yazışmaların daha düzenli, dosyaların itina ile arşivlenmesi, çalışanların uyum içinde hizmet yürütmeleri için görevli olan şeflerin Türkiye genelinde sorunlarını çözmek, hak ettikleri kaynaklara ulaşmak için dernekleşme yoluna gidilmiştir.

Dernek 18 Haziran 2013 yılında kurulmuş olup, 70 ilde teşkilatlanmasını tamamlamıştır.Muğla’da yeni il temsilciliği atanmıştır.

İl temsilciliğine atanan Murat Görer yaptığı açıklamada; “Türkiye genelinde 50 bin üyesi bulunan dernek Muğla’da teşkilatlanmasını Milli Eğitim kurumlarından başladı.

En kısa zamanda Muğla’da bulunan tüm kamu kurumları çalışanlarına ulaşacağız. Kamu kurumlarında çalışan şeflerin sorunları var. Bu sorunlar;

Mali sorunlar; Ek ders ücretlerinin kaldırılması sonrası eşit işe eşit ücret saikiyle yürürlüğe giren 666 sayılı KHK’de ek ödeme oranlarının düşük tutulması ile oluşan mali kayıp.

Özel hizmet oranının 70’de bırakılması ile oluşan mali hak kayıpları

Adalet Bakanlığında görev yapan şeflerde ek ödeme oranının 120 olup, diğer kurumlardaki şefler ile Adalet Bakanlığı şefleri arasında 600 TL. maaş farkı oluşmuştur.

Eski Milli Eğitim Müdürlükleri yönetmenliğinin 46.maddesinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı şeflerinin görev tanımları yeni yürürlüğe giren İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri yönetmeliğinden çıkarılmış olup, bu konu şu anda Danıştay nezdinde dava konusudur. İdare davası devam etmektedir.

Kamu şefleri, bazı kamu kurumlarında yönetici oldukları (yasalarla belirlenmiş) ya bilinmiyor yada  bilerek soyutlaştırılarak ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Bu konuda dernek genel merkezine ulaşan birçok şikayet var.

Bazı kurumlarda şeflere karşı hitap şekilleri sembolik olarak anlam ifade eden ve sonrasında yönetici konumlarına zarar veren söz ve davranış şekilleri genel uygulama haline getirilmiş.

Şeflerin kurum içinde görevlerinin istek dışı ve çok sık değiştirilmesi şeflerin uzmanlaşmasını engelliyor, çalışma motivasyonunu düşürüyor, çalışma barışını bozuyor.

Şeflere tahsis edilen donanım malzemesi: “Kurum resmi internet sitelerinde şeflerin isminin hiç yer almaması” gibi 7 başlıkta   topladığımız bu sorunların çözümü için dernek olarak mücadelemizi sürdürmekteyiz” dedi.

Aslında Cumhurbaşkanlığı teşkilatı hakkında Cumhurbaşkanlığı 1 NOLU KARARNAMESİNİN 1.kısmında şöyle ifade yer alır.

Md.Sağlık Bakanlıkları, merkez teşkilatları ile ihtiyaca göre kurulan taşra ve yurtdışı teşkilatından ve bağlı ilgili ve ilişkili kuruluşlardan meydana gelir.

Taşra teşkilatı bölge kuruluşlarında; Bölge Müdürlüğü, Şube Müdürlüğü ya Başmühendislik, şeflik veya Mühendislik, İl kuruluşlarında; Vali, İl Müdürlüğü Şube Müdürlüğü, Şeflik.

İlçe kuruluşlarında; Kaymakam, İlçe Müdürlüğü, Şube Müdürlüğü, Şeflik şeklinde yapılanma mevcut. Buna rağmen Kamu Kurumları Müdürlüklerinde görevli yöneticilerin bunu dikkate aldıklarına pek inanmıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 604 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.