Kanatlı Hayvanlara Yönelik Aşı Seferberliği

Kanatlı Hayvanlara Yönelik Aşı Seferberliği
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde kanatlı hayvan sahiplerinin hayvanlarının ölümlerinin önüne geçilebilmesi amacıyla aşı seferberliği başlatıldı.Köyceğiz...

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde kanatlı hayvan sahiplerinin hayvanlarının ölümlerinin önüne geçilebilmesi amacıyla aşı seferberliği başlatıldı.

Köyceğiz Belediyesi ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde, ilçede kanatlı hayvanlara yönelik aşı seferberliği başlattı.

Kanatlı hayvan sahiplerinin hayvanlarının ölümlerinin önüne geçilebilmesi amacıyla Köyceğiz’de geçen hafta İlçe Merkezi ve Toparlar Mahallelerinde başlatılan; İlçe  Kaymakamı  Hasan Musab Okatan, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ve İlçe Tarım ve Orman Müdürünün katılımıyla Zeytinalanı Mahallesinde gerçekleşen aşı seferberliğinde, toplam 206 kanatlı hayvan varlığı bulunan yetiştiricilere toplam 10.000 doz aşı dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında diğer mahallerinde  aşı dağıtımına devam edileceği belirtildi.

Köyceğiz Belediyesi ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile kanatlı hayvanlar aşılama programına alındığını belirten Başkan Ceylan; “Yaptığımız protokol kapsamında aşılama çalışması için '50 Bin Doz Aşı Uygulayacağız'. Newcastle hastalığı kanatlıların bulaşıcı, salgın ve öldürücü viral bir hastalığıdır. Hastalık halk arasında tavuk kıran hastalığı olarak bilinir. Hastalık tavukların yanı sıra hindi, kaz, ördek, güvercin ve yabani kanatlılarda da görülür. Korunmak için tedbirler alınmalı, hayvanlara aşı uygulaması yapılmalıdır. .Amacımız kırsalda yaşayan yetiştiricilerimizin günlük protein ihtiyacını karşılamaya yönelik sağlıklı kanatlı hayvan yetiştirilmesine ön tedbirler almak. İlçemiz genelinde yaklaşık 50 bin dozluk aşıyı uygulayacağız" dedi.

Bu haber toplam 1927 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.