KANLI SALDIRIDAN 5 DAKİKA İLE KURTULDULAR

KANLI SALDIRIDAN 5 DAKİKA İLE KURTULDULAR
Ankara'da 95 kişinin öldüğü 246 kişinin yaralandığı kanlı baskında Muğla'nın Fethiye ilçesinden giden yaklaşık 45 kişi otobüsün ayrı bir sokağa...

Ankara'da 95 kişinin öldüğü 246 kişinin yaralandığı kanlı baskında Muğla'nın Fethiye ilçesinden giden yaklaşık 45 kişi otobüsün ayrı bir sokağa girmesi nedeniyle 5 dakika ile kurtuldu. 

Aynı otobüsle barış mitingine giden bir özel hastanenin anestezi uzmanı Eskişehir Sivrihisar'da Çanakkale'den gelen otobüsteki arkadaşının yanına geçince o otobüs patlamadan önce tren garına girdiği için doktor Berran Sancay çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Muğla ve ilçelerinden toplam 9 otobüsle savaşa inat barış mitingine giden yaklaşık 400 kişi terör şokunu yaşadıktan sonra Muğla girişinde karşılandılar. Çeşitli basın açıklamaları yapılırken üç günlük yasın ardından bu kez 12 ve 13 Ekim tarihlerinde tüm Türkiye'de iş bırakma eylemi yapılacağı bildirildi.

Ses Fethiye Yönetim Kurulu üyesi Doktor Selçuk Arda "10 Ekim Cumartesi günü Kesk, Disk, Türk Tabipler Birliği, TMMOB ve diğer sivil toplum kuruluşlarının katılacağı savaşa inat barış mitingine gitmiştik. Fethiye'den 1 Muğla'dan 9 otobüs toplanma yerine geldiğimizde patlama alanına 100 metre uzaklıktaydık. Bu hain ve hangi amaca hizmet edecek olan eylem can pazarı yaşattı. Hiç bir önlem alınmamıştı. Hiç bir arama tarama yapılmadı. Büyük bir güvenlik zafiyeti vardı. Kimse kendilerini bombaladılar diye fikir yürütmesin. Bu planlı yeri belli bir eylemdi. Arkasından kim yada kimler çıkacak önemli değil. Önemli olan bu eylemin planını yapanların ortaya çıkarılmasıdır. Pazartesi ve Salı günü 3 günlük yasın ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Fethiye ve Muğla'da 2 günlük iş bırakma eylemi yapacağız"dedi. Doktor Selçuk Arda fethiye'den kendileri ile giden doktor Berran Sancay'ın yolda Çanakkale'den gelen arkadaşının otobüsüne bindiğini o otobüsün tam 5 dakika önce toplanma yerine ulaşmasından dolayı yaralandığını ve hastanede olduğunu söyledi.

TMMOB Muğla Şube İl Saymanı Melek Gözde Hoşafçı barış mitingine Tümom olarak katıldıklarını patlama saatinde olay yerine çok yakın olduklarını söyledi. X Ray cihazından geçirilmediklerini arama-tarama yapılmadığını söyleyen Melek Gözde Hoşafçı, büyük bir güvenlik zaafiyeti vardı. Olay anı gerçekten can pazarıydı. Ben kendim kurban bayramında ete dokunamam. Ancak Manisa'dan geldiğini söyleyen bir Kürt vatandaşının ben buraya barış için geldim çığlıklarını duydum. Ve bu kişinin üzerindeki insan eti parçalarını temizledim. Hayatım boyunca unutamayacağım travma yaşadım. Çok sayıda şuurunu kaybetmiş insanları gördüm. Bizde 5 dakikayla ölümden kurtulduk"dedi.

Sağlık-Sen üyesi Sema Arda ise barış mitingi için Ankara'ya gittiklerini belirtip otobüslerinin yanlışlıkla başka bir sokağa girmesiyle 5 dakikalık gecikme yaşadıklarını böylece ölümden döndüklerini söyledi. Sema Arda "patlayan bombalarda yaralananlara sağlık görevlisi olması nedeni ile ilk yardımı yapmaya çalıştıklarını da anlatıp güvenlik zafiyetinin bu olayda büyük olduğunu söyledi. Eğitimsen üyesi Zülal Şahin ise "olaya terör denilip geçiştirildiğini belirterek üst araması yapılmadı. İnsanlar katledildi. Ceset parçaları etrafa saçıldı. Polis'in güvenlik zafiyeti vardı. Biz pankatları sedye yapıp yaralılara yardımcı olmaya çalıştık. Bu travmayı unutmamız mümkün değil"dedi.

Eğitimsen Fethiye Temsilcisi Ali Türk ise "Biz bu olayı unutmayacağız cesetlerin üzerine basarak geçen polisleri unutmayacağız. Bu olayın katilleri kim biliyoruz. Katilleri bir gün ters kelepçe ile yargı önüne çıkartıracağız" dedi.

Eğitimsen Fethiye Yönetim Kurulu üyesi Bayram Özkan'da barış güvercini arkadaşlarımızı 2 tane bomba ile havaya uçurdular diyerek "Ülkemizin en büyük katliamı yaşandı. Buna şaait olduk Ankara dün Kabil, Şam, Libya olmuştur. Büyük bir güvenlik zafiyeti vardır. Vicdanlar bombalanmıştır" dedi.

Bu haber toplam 549 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.