Kanser Tedavisinde Akıllı Hap Dönemi

Kanser Tedavisinde Akıllı Hap Dönemi
Muğla Özel Yücelen Hastanesinde kanser hastaları için akıllı hap kullanılmaya başlandı. Doç.Dr.H.İbrahim Petekkaya yönetiminde Medikal Onkoloji ( Kanser...

Muğla Özel Yücelen Hastanesinde kanser hastaları için akıllı hap kullanılmaya başlandı. Doç.Dr.H.İbrahim Petekkaya yönetiminde Medikal Onkoloji ( Kanser ) Merkezi Bölümünde tedavi gören hastalar çağımızın hastalığı kanser ile daha rahat ve hızlı mücadele etme imkanı buluyor.

Özel Yücelen Hastanesi Medikal Onkoloji ( Kanser ) Merkezi Bölümü; tecrübeli ekibi ve branşlar arası multidisipliner yaklaşımı ile onkoloji hastalarına ilk önce en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyor.

“Hasta Odaklı Bakım” anlayışı ile Onkoloji Merkezinde  hasta ve hasta yakınlarının  öncelikle kendilerini evlerinde hissetmelerini ve yaşam kalitelerinin düşmemesi Onkoloji ekibinim en önemli hedefleri arasında yer alıyor. Medikal Onkoloji ve Onkolojik Görüntüleme Teknikleri ile hastaların ihtiyaçlarını karşılamak için sağlığın profesyonelleri hastanede 7/24 hazır bulunuyor.

Teknolojik ve bilimsel gelişmeleri yakından takip ediyor, hastalarımıza  görüntüleme tekniklerinde PET-CT gibi en güncel tedavi seçeneklerini sunuyor. Çağımızın hastalığı olarak adlandırılan kanserde erken tanı ve etkin tedavinin önemini biliyor.

Medikal Onkoloji olarak biriminde yapılanlar:  Kanser tanısı alan hastaların tedavi ve izlem planları; ilgili cerrahi birim, radyoloji, patoloji, nükleer tıp, dahili birimler ve radyasyon onkolojisi bölümlerinin işbirliğiyle multidisipliner bir yaklaşım çerçevesinde belirlenmektedir. Tedavi ve izlem süreçlerinde hastaların ihtiyaçlarına bağlı olarak; Kemoterapi : En genel anlamda kemoterapi, tümörlerin kimyasallar aracılığıyla tedavi edilmesidir. Damar yolu veya ağızdan verilen bu kimyasallar kanser hücrelerinin çoğalmasını engeller .Cerrahi ve radyoterapiyle birlikte kemoterapi, tümör tedavisinin temel unsurlarından biridir. Kemoterapi, tümörün tipine ve hastanın özelliklerine uygun olarak belirlenmektedir. İmmünoterapi ( Metastatik , Evre IV bazı seçilmiş kanserlerde vücudun bağışıklık hücrelerini tümör hücrelerine karşı harekete geçirerek kanserin gelişmesi ve yayılmasını önleme tedavisi) Destek tedavisi (Semptomatik Tedavi) Ağrı Tedavisi (Algoloji) Girişimsel Radyoloji ( Tanısal amaçlı biyopsi) ERCP ile stent takılması Beslenme ve Diyet

Bu haber toplam 1361 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.