Kansere Farkındalık İçin Sergi Açıldı

Kansere Farkındalık İçin Sergi Açıldı
Menteşe Kaymakamlık binasında 4 Şubat Dünya Kanser Günü’ne farkındalık oluşturmak amacıyla Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sağlığın...

Menteşe Kaymakamlık binasında 4 Şubat Dünya Kanser Günü’ne farkındalık oluşturmak amacıyla Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sağlığın Geliştirilmesi Birimi ve Menteşe Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) işbirliğinde fotoğraf sergisi açıldı. Serginin açılışını Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız yaptı.

SİNEM KARAKAYA

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sağlığın Geliştirilmesi Birimi ve Menteşe Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) işbirliğinde, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’ne farkındalık oluşturmak amacıyla Menteşe Kaymakamlık binasında fotoğraf sergisi açıldı. Sergide, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile gönderilen kanserle mücadele etmiş ve kanseri yenmiş 19 kişiye ait fotoğraflar sergilendi.

Sergiye Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Gürcan Özdilek, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu, Menteşe Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Burcu Özkaya ve personeller katıldı.

Kansere Farkındalık İçin Sergi Açıldı

“Kanserde Erken Tanı Kurtarır Bir Hayatı”

Erken teşhisin hayat kurtardığını dile getiren Menteşe Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Burcu Özkaya; “4 Şubat Dünya Kanser Günü etkinliği kapsamında bu sergiyi düzenledik. Önce sağlıklı hayat merkezimizde sergiledik daha sonra Rüya Park AVM’de sergiledik. Şimdi de Kaymakamlık binasında gerçekleştiriyoruz. Cuma gününe kadar sergimiz burada açık kalacak. Sergimizde 19 resim yer alıyor. Bu resimlerde kanseri yenmiş kişiler ve onlara ait düşüncelerin yer aldığı sözler var. Erken teşhisin hayat kurtardığını vurgulayan sözleri var hepsinin. Bizim merkezimiz koruyucu sağlık hizmeti veren bir merkez. KETEM var. Kanser erken tanı ve teşhis merkezi. 30-65 yaş arası kadınlara servis kanseri taramaları kapsamında HPV sinir testi uyguluyoruz. 40-69 yaş arası kadınlara momografi çekimi yapıyoruz ve bunların hepsini ücretsiz yapıyoruz. 50-70 arası kadın ve erkeklere gizli kan bakıyoruz. Gebe sınıfı eğitimleri veriyoruz. Aile planlaması yöntemlerinin uygulandığı bir merkez. Aynı zamanda diş hekimimiz var, diş taraması yapıyor okullarda. Fizyoterapistimiz, diyetisyenimiz, psikoloğumuz, çocuk gelişimcimiz ve sosyal çalışmacımız var. Birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerini içeren (tedavi değil) erken teşhisin verildiği bir sağlık merkezi. Kanserde erken tanı kurtarır bir hayatı” dedi.

Kanser hastalığına farkındalık yaratmak amacıyla açılan sergi Cuma gününe kadar açık kalacak.

Bu haber toplam 525 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.