Kansere Fotoğraflı Farkındalık

Kansere Fotoğraflı Farkındalık
Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sağlığın Geliştirilmesi Birimi ve Menteşe Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) işbirliğinde, 4 Şubat Dünya Kanser...

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sağlığın Geliştirilmesi Birimi ve Menteşe Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) işbirliğinde, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’ne farkındalık oluşturmak amacıyla fotoğraf sergisi açıldı. Sergide, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile gönderilen kanserle mücadele etmiş ve kanseri yenmiş 19 kişiye ait fotoğraflar sergilendi.

Neval ÇOLAK

Dünya Kanser Günü her yıl 4 Şubat tarihinde kanser hastalığına farkındalık yaratmak için, birçok kurumun gündeminde yer almaya devam ediyor. Bu çerçevede, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sağlığın Geliştirilmesi Birimi ve Menteşe SHM işbirliğinde, Rüya Park AVM’de, kanseri yenmiş kişilere ait fotoğraf sergisi gerçekleştirilerek, bilgilendirme yapıldı.

Kansere Fotoğraflı Farkındalık

Kanser hastalığının tedavisinde erken tanının önemli olduğunu vurgulayan, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Sağlığın Geliştirilmesi Birimi Sorumlusu Dr. Sibel Curnaoğlu Kurnaz, “Sağlıklı Hayat Merkezi’miz bu konuda çok önemli bir görev üstleniyor. Kanser için erken teşhis ve tarama hizmeti vererek, 30-65 yaş arası kadınlara serviks (rahim ağzı) kanseri, 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması ve 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere kolon kanseri taraması yapılmaktadır” dedi.

“KANSER KORKULACAK BİR ŞEY DEĞİL"

Dünya Kanser Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen fotoğraf sergisinde anlatmak istediklerinin, kanserin korkulacak bir şey olmadığı olduğunu ifade eden Kurnaz, “4 Şubat Dünya Kanser Günü etkinliği sebebiyle Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü’nün 81 ile göndermiş olduğu 19 kanserle mücadele etmiş ve mücadelesini kazanmış kişilere ait fotoğrafların sergisini yaptık. 4 Şubat Dünya Kanser Günü etkinliklerimiz çerçevesinde Sağlıklı Hayat Merkezi’mizde bu serginin açılışını yaptık. Daha sonra valilik yanındaki Sağlıklı Hayat Merkezi’mize bağlı birimimizde, vatandaşlarımıza bilgilendirme yaparak broşür dağıtımı yaptık. Bugün de alışveriş merkezinde fotoğraflarımızı sergiliyoruz. Fotoğraf sergimiz bir hafta boyunca Sağlıklı Hayat Merkezi’nde devam edecektir. Anlatmak istediğimiz daha çok; kanserin korkulacak bir şey olmadığı. Tabi ki isim olarak hepimiz tedirgin oluyoruz ama yenilemeyecek, üstesinden gelinemeyecek bir hastalık değil artık. Çağımızda tıbbın son derece ilerlemiş olması, erken tanı tedavi yöntemleri sebebiyle de kanserle çok rahat bir şekilde mücadele ederek, başarılı bir şekilde sonlandıran insanlar mevcut. Herkese bunu göstermek için bu sergiyi açtık. Sağlıklı Hayat Merkezi’miz bu konuda çok önemli bir görev üstleniyor. Kanser için erken teşhis ve tarama hizmeti vererek, 30-65 yaş arası kadınlara serviks (rahim ağzı) kanseri, 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması ve 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere kolon kanseri taraması yapılmaktadır. Bu hastalıklar erken dönemde teşhis edilirse, tedavisi çok kolay olan kansere ait erken tanı yöntemleridir. Bunlar ücretsiz olarak Sağlıklı Hayat Merkezi’mizde haftanın her günü yapılabiliyor. Bütün herkesin bu konuda bilinçlenmesini, kanser taramalarını ücretsiz bir şekilde yaptırabileceklerine herkese tekrar tekrar vurgulayıp, anlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR”

Erken teşhisin hayat kurtardığını dile getiren Menteşe Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Burcu Özkaya ise, “Menteşe Sağlıklı Hayat Merkezi, İl Sağlık Müdürlüğü’nün arka binasında yer alıyor. Diş Hekimliği Fakültesi’nin birinci katı, Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin yan tarafında kalıyor. Serviks (rahim ağzı) kanseri için HPV DNA smear testi, meme kanseri için mamografi ve kolon kanseri için gaitadagizli kan testi yapıyoruz. Ücretsiz olarak yaptığımız bu taramaları yaptırmak için halkımızı sağlıklı hayat merkezimize bekliyoruz. Dijital röntgen ve mamografi cihazımız var. Erken teşhisin önemli olduğunu tekrardan vurgulamak istiyorum. Erken teşhis hayat kurtarır” dedi.

Bu haber toplam 718 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.