KAPANMA KİME YARADI?

KAPANMA KİME YARADI?
Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına dair yeni tedbirleri açıklamasıyla tam kapanma kararı alındı. Bu karar vakaların artışı sebebiyle iyi bir karar...

Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına dair yeni tedbirleri açıklamasıyla tam kapanma kararı alındı. Bu karar vakaların artışı sebebiyle iyi bir karar olurken esnaflar için kötü oldu.

17 günlük tam kapanma kararının ardından, küçük esnaf olarak nitelendirdiğimiz yerel esnaf şimdiden kara kara düşünmeye başladı.  Haklı olarak sabit giderlerini nasıl ödeyeceklerini düşünüyorlar. Öte yandan zincir mağazaların önünde şuursuzca sosyal mesafe kuralları hiçe sayılarak alışveriş çılgınlığına giden vatandaşlar da işin tezat tarafı…

17 gün kapalı kalacak gruplar için de bulunan konfeksiyon mağazaların ve kuaförlerin önünde millet adeta izdiham oluşturmakta. 17 günlük kapanmanın amacı tatil yapmak mı? Yoksa sağlığımız için alınan tedbirleri uymak mı?

Diğer yandan 17 günlük kapanmayı duyan ve il dışına çıkmak isteyen vatandaşlar kaymakamlık önünde,  otogarlara hücum etmesi ayrı bir trajedi. Tam kapanma da sağlığımız için alınan bu önlemler galiba yanlış anlaşıldı. Kimileri memleket sevdasına, kimileri tatil sevdasına,  kimileri ise alışveriş çılgınlığına döndürdü.

Yani demem o ki, vatandaşlarımız her şeyi yanlış anlıyor. 17 günlük tam kapanma tatil için değil, coronavirüsle mücadele etmek için yapılıyor. Umarım en kısa sürede esnaf için bir çözüm bulunur ve vakalar azalır. Eski günlerimizi çok özledik. Kurallara uyalım ki her şey yolunda gitsin.

Sağlıkla kalın.

Bu haber toplam 285 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.