Kapiz "Ateşkes" çağrısında bulundu

Kapiz "Ateşkes" çağrısında bulundu
Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz, basın mensuplarıyla bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Başkan Kapiz, futbolcuların Muğla’ya gelerek sağlık...

Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz, basın mensuplarıyla bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Başkan Kapiz, futbolcuların Muğla’ya gelerek sağlık kontrollerinden geçeceğini, ardından 14 günlük karantinaya alınacaklarını söyledi. Ayrıca Kapiz, kulüp başkanlığına aday olacak ve kendisini başkan olarak görmek istemeyen kişilere seslenerek ateşkes çağrısında bulundu.

Sinem Karakaya

Normalleşme sürecine girilmesinin ardından liglerin tekrar başlayacak olmasıyla ilgili Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz, basın mensuplarıyla bir araya gelerek basın toplantısı gerçekleştirdis. Başkan Kapiz, futbolcuların Muğla’ya gelerek sağlık kontrollerinden geçeceğini ardından 14 günlük karantinaya alınacaklarını söyledi.

Başkan Kapiz ayrıca, kulüp başkanlığına aday olacak ve kendisini başkan olarak görmek istemeyen kişilere seslenerek ateşkes çağrısında bulundu. Öte yandan basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Erol Kapiz, “6 haftalık bir sürecimiz var. Bu süreyi alnımızın akıyla bitirelim. Kulüp başkanlığına aday olacak olan arkadaşlar, beni kulüp başkanı olarak görmek istemeyen arkadaşlar Genel Kurul’da ne yapmak istiyorsa yapsın” şeklinde konuştu.

Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz, yaptığı açıklamada “Bilindiği üzere futbol federasyonunun talimatları gereği bizde Muğlaspor olarak 8 Haziran’da toplanma kararı aldık. Bütün futbolcu arkadaşlarımız ulaşıldı. Önümüzdeki hafta Pazartesi günü gelecekler. 48 kişi için Sağlık İl Müdürlüğü'ne müracaatımızı yapacağız. Gelecek olan arkadaşlarımızı önce covid-19 testinden geçirip karantinaya alarak, federasyonun bize verdiği süre doğrultusunda kalan 6 haftayı tamamlamak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Oyuncularımızın Muğla’ya gelmesiyle ilgili tek endişemiz kalacakları tesis. Bize gelen genelge doğrultusunda futbolcu arkadaşlarımızı hepsini kulüpte ağırlama şansımız yok. Bu konuda Valimize ve Belediye Başkanlarımıza konuları ilettik. Sağlık kontrolünden geçtikten sonra 14 günlük bir karantina süresi var. Bizim için Ortaköy’de bir yer olabilir. Güzel Sanatlar Lisesi ile ilgili bir talebimiz oldu. Çünkü oyuncularımızı antrenmana getirip götürmek gerekecek. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah kazasız belasız bu süreci atlatırız. 6 haftayı bitirip ondan sonra da önümüzdeki sezonun çalışmaları için hazırlıklara başlarız” dedi.

FUTBOLCULARDA DEĞİŞİKLİK YOK

Pandemi sürecinde futbolcularda değişiklik olmadığını söyleyen Başkan Kapiz, “Pandemi süreci futbol camiasını çok kötü etkiledi. Bu süreçten zararsız bir şekilde çıkalım diye çabalıyoruz. Futbolcularımızda bir değişiklik yok. Öncelikli hedefimiz 6 haftalık süreyi sağ salim bir şekilde bitirmek. Futbolcularımıza sözlerimiz var, onları ödüyorum. Verdiğimiz sözleri yerine getirmeyi çalışıyorum. Herkesin ilgiyle izlediği Muğlaspor’u sağlıklı günlerde görürüz inşallah. Bu illeti atlatırız diye düşünüyorum.”

“6 HAFTALIK ATEŞKEŞ RİCA EDİYORUM”

Kulüp başkanlığına aday olacak ve kendisini başkan olarak görmek istemeyen kişilere ateşkes çağrısında bulunan Başkan Kapiz: “6 haftalık bir sürecimiz var. Bu süreyi alnımızın akıyla bitirelim. Kulüp başkanlığına aday olacak olan arkadaşlar, beni kulüp başkanı olarak görmek istemeyen arkadaşlar ve belli gruplardan ricam, şu 6 haftayı bir geçirelim. Bundan sonra kim ne yapmak istiyorsa genel kurulda göstersin. Ben, bana gelen mesajların çoğunu aldım. Pandemiden önce iyi şeyler yaptık. Bizim tek derdimiz Muğlaspor Kulübünün emin ellerde olması.  Ne olacağına daha sonra karar verelim. Şuan için hedefimizden şaşmıyoruz. Sadece 6 hafta ateşkes yapılmasını rica ediyorum” dedi.

“BELEDİYENİN BORCUNU MU ÖDEYELİM, DEPLASMANA MAÇA MI GİDELİM?”

Ayrıca Başkan Kapiz, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kulübe gönderilen yıkım bedeline itiraz ettiklerini, şuan için bu ücreti ödeyemeyeceklerini belirterek, konuyla ilgili şunları söyledi: “15 gün içinde 200 bin liraya yakın çek ödedim. Değişik alternatifler arıyoruz. 3 tane deplasmanımız var. Malatya, Yozgat ve Batman deplasmanı. Her deplasmanın maliyeti en az 30 bin lira. Bunları değerlendireceğiz. Belediyenin borcunu mu ödeyelim, deplasmana maça mı gidelim? Benim önceliğim Muğlaspor, şu an bu borcu ödeyemeyiz.

Bu haber toplam 2986 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.